MHP'de Çağrı Heyeti'nin ilk toplantısı sona erdi

MHP'de Çağrı Heyeti'nin ilk toplantısı sona erdi

Toplantıda olağanüstü kongre süreci hakkında görüş alışverişinde bulunulurken, kongre prosedürünü yerine getirme konusunda iç görevlendirme yapıldı

ANKARA (AA) - CÜNEYT ATEŞ - MHP'de mahkemenin olağanüstü kongreyi toplamak üzere yetkili kıldığı "Çağrı Heyeti", ilk toplantısını tamamladı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, yaklaşık dört saat süren toplantıda, heyet üyeleri bundan sonra nasıl bir süreç izleneceği konusunda görüş alışverişinde bulunurken, YSK, İlçe Seçim Kurulu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru ile kongrenin yapılacağı salonun tespitine ilişkin bazı görevlendirmeler yapıldı.

Çağrı Heyeti'nin, olağanüstü kurultay için daha önce belirlenen 8 Mayıs tarihinde mutabık olduğu ancak kesin tarihin salon durumuna göre belirleneceği öğrenildi.

- Seyircilerin durumu

Partiyi "sağlıklı, tarafsız, yansız ve herkese eşit mesafede kongreye götürmeyi hedefleyen" Çağrı Heyeti, "olası gerginlik ihtimaline karşı", sadece üst kurul delegelerinin ve basının yer alacağı seyircisiz bir kongre konusunu da ele aldı. Nihai karar yine Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın tarafından bu hafta oluşturulan "Siyasi Heyet" ile istişarede bulunularak alınacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :