MHP'de Çağrı Heyeti üyelerinin ihraç edilmesi

MHP'de Çağrı Heyeti üyelerinin ihraç edilmesi

Eski MHP Milletvekili Aydın:- "İhraçlar birlik ve beraberliğe değil, ayrışmaya, kutuplaşmaya, küskünlüğe ve dargınlığa hizmet eder. MHP ihraçlarla değil, parti içi demokrasiye riayet ederek büyüyebilir"

ANKARA (AA) - Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen Çağrı Heyeti üyelerinin partiden ihracına ilişkin, "İhraçlar birlik ve beraberliğe değil, ayrışmaya, kutuplaşmaya, küskünlüğe ve dargınlığa hizmet eder. MHP ihraçlarla değil, parti içi demokrasiye riayet ederek büyüyebilir." ifadesini kullandı.

Aydın, MHP Merkez Disiplin Kurulunca olağanüstü kurultayı toplamakla görevlendirilen 3 kişilik Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in parti üyeliğinden "kesin çıkarma"yla cezalandırılmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, partiyi kuran heyetin içinde yer alan isimlerin ihraç edilmesinin izah edilebilir bir yanı olmadığını belirtti.

Çağrı Heyeti üyelerinin partinin kongresini gerçekleştirmek için mahkemenin tevdi ettiği görevi yerine getirdiğini vurgulayan Aydın, söz konusu ihraç kararını verenlerin yanlışlarından dönmelerini istedi.

Aydın, şöyle devam etti:

"İhraçlar birlik ve beraberliğe değil, ayrışmaya, kutuplaşmaya, küskünlüğe ve dargınlığa hizmet eder. MHP ihraçlarla değil, parti içi demokrasiye riayet ederek büyüyebilir. MHP ve ülkücü hareket için doğru olan, kendi insanını ihraç etme ve kaybetme değil, ülkücülerin sayısını artırma ve daha fazla insan kazanmaktır."

Türk milletini darbe karşıtlığı, milli irade, demokrasi ve ortak vatan paydasında birleştiren 15 Temmuz sürecinin MHP ve ülkücü hareket için küskünlük, ihraç ve kıyım sürecine dönüştüğünü iddia eden Aydın, ihraçlara hız verilmesinin, MHP ve ülkücü harekete gönül verenleri partiden soğuttuğunu bildirdi.

Partide yaşanan dışlanma, ayrışma ve ihraçları ülkücülerin "yürekleri kan ağlayarak" izlediğini aktaran Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi, "MHP'yi ihraçlarla değil, iktidar rotasına oturtacak projelerle konuşturmaya ve her biri bu davanın ayrılmaz bir parçası olan tüm ülküdaşları kucaklamaya" davet etti.

Aydın, şunları kaydetti:

" Partimizden ihraç edilen ülküdaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyor, ilk ve son durağımız MHP ve Ülkücü Hareket'in birliği, bütünlüğü ve başarısı için mücadelemizin süreceğini bir kez daha açık ve net bir şekilde ifade ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :