MHP Selçuklu İlçe Başkanı Savran'dan 1 Temmuz açıklaması

MHP Selçuklu İlçe Başkanı Savran'dan 1 Temmuz açıklaması

MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada denizciliğin sadece taşıma ve balıkçılıkta değil aynı zamanda ülkenin güvenliği için son derece önemli olduğunu belirtti.

MHP Selçuklu İlçe Başkanı Süleyman Savran, “Dünya medeniyeti ve ekonomisinde söz sahibi bir Türkiye, denizcilik alanında da büyük başarılara imza atmak zorundadır. İnsan kaynağımız ve teknolojimiz bunu gerçekleştirmeye fazlası ile yeterlidir. Kıyılarımız ve limanlarımız arasındaki ticari denizcilik haklarımızı tescillediğimiz; 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanununun yıl dönümünü büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz ve gelecek yıllarda da aynı düşünce ve inançla kutlamaya devam edeceğiz. Mavi Vatan ülküsüyle Türk denizcilik sektörü hem taşımacılık hem de gemi inşa alanlarında önemli gelişmelere imza atmaktadır. Bu başarıların artarak devam etmesi en büyük arzumuzdur.” dedi.

Savran sözlerini şöyle tamamladı, “Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılı için çizilen hedeflere ulaşmakta denizciliğimizin payını unutmamalıyız. 1 Temmuz 1926 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kabotaj ve Denizcilik Kanunu, bir anlamda Kurtuluş savaşı’nın denizlerde kazanılan boyutudur. Bu kanunla yabancı devletlerin deniz ticaretindeki hakimiyeti sona erdirilmiştir. Bu vesile ile ‘’Denizcilik ve Kabotaj Kanunu’’ Bayramımızın 95. Yılını kutlar, Türk Denizciliğinin başarısı için çalışanlara teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti çok kısa bir zamanda Doğu Akdeniz, Karadeniz ve Mavi Vatan’da bölgesel güç olacaktır. Ticaret gemilerinin güvenliği de Türk Deniz kuvvetlerine emanet edilecektir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.