MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırı davası

MHP seçim bürosu açılışındaki silahlı saldırı davası

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Sinan Arslan'ı ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis ile diğer suçlardan toplamda 24 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı- Mahkeme, sanıklar Sinan Arslan, Abdullah Yılmaz ve Mehmet Aslan'ın ''silahlı terör örgütüne

İSTANBUL (AA) - Esenyurt'taki MHP seçim irtibat bürosu açılışında, İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesi ve 7 kişinin yaralanması olayına karıştığı iddia edilen 10 kişinin yargılandığı davada mahkeme, sanık Sinan Arslan'ı ''kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis ile diğer suçlardan toplamda 24 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Sinan Arslan ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, Cengiz Akyıldız'ın eşi Özlem Akyıldız, kızları Aslıhan Akyıldız, Nebahat Çobanoğlu ile kız kardeşi Nermin Akyıldız da hazır bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Sinan Arslan, olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, kimseyi vurmadığını ifade ederek, ''Hiçbir MHP'liyle husumetim yoktur. Ben kimseye ateş etmedim. Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Bu olay nedeniyle mağdur olan benim. Bu insanları tanımıyorum. Oğlum için gittim. Ancak bu bela ile karşı karşıya kaldım. Ben çalışarak ancak saat gece 2'de eve giden insanım. Beraatimi istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Sinan Arslan'ın ''Cengiz Akyıldız'ı kasten öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına, sanığa maktulden kaynaklanan bir saldırı olmaması ve yargılama sürecindeki davranışları ile bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaat oluşmadığından, cezasında takdiri indirimlere yer olmadığına karar verdi.

Sanık Sinan Arslan'ı ''Kemal Sağsöz'ü öldürmeye teşebbüs'' suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın 4 kişiyi yaralamaktan 3 yıl hapis cezası, ''ateşli silahlar kanununa muhalefet etme'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, "tüm sanıkların üzerine atılı suçları işlerken, birlikte hareket ettiği grubun ve kendisinin davranışları, gerçekleştirilen saldırı eyleminin niteliği ve yöneldiği siyasi partinin Türk Milliyetçiliğini savunan bir siyasi parti olması, olayları başlatan suça sürüklenen çocuklar ve sanık ile birlikte olaya karışan diğer sanıkların, olay sırasında toplumu ayrıştırıcı tehdit sözleri ile zafer işareti yaparak, PKK terör örgütünün sözde bayrağının renklerini simgeleyen bezleri salladıklarının anlaşıldığını" belirtti.

Kararda, ''Her ne kadar emniyet müdürlüğünden gelen yazıda sanıkların daha önceden terör örgütü ile herhangi bir bağlantılarının bulunmadığı belirtilmiş ise de PKK terör örgütüne üye olan veya sempatizanı olan kişilerin bir şekilde suç ile ilişkilendirilmedikçe tek tek kayıt altına alınmadığı, sanıkların olay yerindeki davranışları, toplumu ayrıştırıcı sloganları taşıdıkları renkli bez parçaları veya kıyafetleri, saldırının yöneldiği siyasi partinin kimliği, eylemin Türk-Kürt çatışması yaratmaya yönelik olması birlikte değerlendirildiğinde sanığın PKK terör örgütü üyesi olmasa bile veya üye olduğu tespit edilemese bile eylemlerinde diğer sanıklar ile birlikte PKK sempatizanı olarak ve terör örgütü adına hareket ettikleri kanaatine varılmıştır'' denildi.

Mahkeme, sanıklar Sinan Arslan, Abdullah Yılmaz ve Mehmet Aslan'ın ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan 5'er yıl 7'şer ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti.
Mahkeme ayrıca, suç tarihinde 18 yaşından küçük olan S.S.Ç'ler Onur Karasu, Cegerkun Bayat, Veysel Kızılkula, Barış Arslan, Batıkan Özant ve Fırat Peker'i de aynı suçtan 3'er yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Abdullah Yılmaz'ı 2 kişiyi ''yaralama'', ''ateşli silahlar kanununa muhalefet etme'' suçlarından 4 yıl hapse mahkum eden mahkeme, sanık Mehmet Aslan'ı ise 2 kişiyi yaralamak suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, suçun işlendiği tarihte 18 yaşından küçük olan Onur Karasu, Cegerkun Bayat, Veysel Kızılkula'yı 2 kişiyi yaralamak suçundan ayrı ayrı 8 ay, sanık Barış Arslan'ı 3 kişiyi yaralama suçundan 3 yıl 8 ay, sanık Batıkan Özant'ı 2 kişiyi yaralamak suçundan 1 yıl ve Fırat Peker’i de 3 kişiyi yaralamak suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.


Sanık Emin Yılmaz'ın yakalanamaması nedeniyle dosyası ayrıldı.

Bakırköy Adliyesi bahçesine toplanan bir grup, ellerinde Türk Bayrağı ile Bozkurt resmi açarak terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Dava sürecinde polis ekipleri, adliye içerisinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bozkurt işareti yaparak "Var olsun Ay yıldız, Şehit Akyıldız" sloganları atan grup, duruşma sonuna kadar adliyenin bahçesinde bekleyişini sürdürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler