MHP Konya Milletvekili Kara bakana sordu! Üniversite mezunu kamu işçilerinin görevde yükselme hakları verilecek mi?

MHP Konya Milletvekili Kara bakana sordu! Üniversite mezunu kamu işçilerinin görevde yükselme hakları verilecek mi?

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, üniversite mezunu kamu işçileri hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıdı. Kara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a "Bu işçilerin görevde yükselme hakları verilecek mi?" diye sordu

Üniversite mezunu kamu işçileri hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Ülkemizde kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, memur ve sözleşmeli memur statüsünde görev yapan personeller bulunmaktadır. Bu personeller içerisinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmalarına rağmen kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsü ile istihdam edilen personeller memur statüsünde görev yapan kamu personellerinin yararlandığı özlük hakları, tayin, nakil gibi haklardan kısıtlı oranda yararlanabilmektedir” dedi.

GÖREVDE YÜKSELME HAKLARI VERİLECEK Mİ?

Kara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a şu soruları sordu; “Ülkemizde yer alan kamu kurumlarında istihdam edilen üniversite mezunu işçi sayısı kaçtır? Üniversite mezunu işçilerin tayin ve yer değişikliği ile ilgili kamusal haklarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? Üniversite mezunu işçilerin görevde yükselme haklarının üniversite mezunu memurların görevde yükselme hakları ile eşitlenebilmesine yönelik bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 2020 yılı sonuna kadar özlük hakları bakımından farklılık bulunan ancak kamu hizmetinde aynı görevi yapan personellerin özlük haklarının eşitlenmesine yönelik bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

Etiketler :