MHP Konya Milletvekili Kara Bakan Selçuk'a üniversiteden kaydı silinen öğrencileri sordu

MHP Konya Milletvekili Kara Bakan Selçuk'a üniversiteden kaydı silinen öğrencileri sordu

MHP Konya Milletvekili Esin Kara, üniversiteden kaydı silinen öğrenciler hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıdı. Kara Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a, "Üniversiteden kaydı silinen öğrencilere yeni hak verilecek mi?" diye sordu

Üniversiteden kaydı silinen öğrenciler hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Son olarak 2018 yılında çıkarılan öğrenci affına askerlik vazifesi, yurtdışı görevleri, ekonomik imkansızlıklar ve sağlık sorunları gibi çeşitli nedenlerle başvuru yapamamış ve üniversitelerden kaydı silinen on binlerce öğrenci bulunmaktadır.

Bu öğrenciler içerisinde dersi kalan öğrencilerin olmasının yanı sıra derslerini tamamlamış ama sadece tezini teslim edemeyen; lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencileri de yer almaktadır.” dedi.

KAYDI SİLİNEN ÖĞRENCİLERE YENİ HAK VERİLECEK Mİ?

Kara Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’a şu soruları sordu; “2020 Yılı itibari ile üniversitelerden kaydı silinen kaç öğrenci bulunmaktadır? 2018 Yılında çıkarılan öğrenci affı ile öğretimine devam eden üniversite öğrencisi sayısı kaçtır? 2020-2021 Akademik yılı içerisinde kaydı silinen öğrenciler için af çıkarılması ile ilgili bir çalışma planlanmakta mıdır? Derslerini tamamlamış ancak tez teslim aşamasında yeterlilikleri sağlayamadığı için üniversite ile ilişiği kesilen öğrencilere yönelik eğitim öğretim haklarının devamına yönelik bir ek süre tanınması planlanmakta mıdır?

Etiketler :