MHP Konya İl Başkanı Karaarslan: Türk milleti sarsılmaz

MHP Konya İl Başkanı Karaarslan: Türk milleti sarsılmaz

Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırılarını kınayan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, iki devlet, tek millet anlayışıyla Türk milletinin asla boyun eğmeyeceğini söyledi  

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik kabul edilemez saldırılarını kınadı. “Kardeş ülke Azerbaycan yalnız değildir” diyen Başkan Karaarslan, Türk milletin sarsılmaz iradesinin Ermenistan’ı yerle yeksan edeceğini söyledi.
Geçtiğimiz gün Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırılara tepki gösteren MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Ermenistan’ı “eli kanlı emperyalist maşası” olarak tarif etti. Ermenistan’ın tarihte olduğu gibi, bugün de ortaya koyduğu politikaların insani ve vicdani hiçbir savunulacak tarafının olmadığını belirten Başkan Karaarslan, Ermenistan’ın yaptığının açık bir Türk düşmanlığı olduğunu söyledi. Ancak Türk milletinin, asla yenilemeyeceğine vurgu yapan Başkan Karaarslan, “Artık her şey meydandadır. Güney Kafkasya'da istikrarsızlığın, ilkelliğin, işgal ve istila politikalarının ağırlık merkezi Erivan yönetimidir. Temmuz ayında, Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Tovuz istikametinde yaşanan çatışmaların tekrar başlaması hem Türkiye hem de Azerbaycan açısından milli güvenlik tehdididir. Ermenistan saldırganlığı insani, vicdani ve hukuki bütün ilke ve esaslara aykırıdır” dedi.


ZAMANLAMA OLDUKÇA MANİDAR
Başkan Karaarslan, Ermenistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’a yönelik saldırılarının zamanlamasının da manidar olduğunu söyledi. Türkiye’nin bölgede önemli bir mücadele verdiği bu dönemde, yapılan bu saldırıların planlı olduğuna işaret eden Başkan Karaarslan, sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye’nin sınırları her ne kadar bugünkü haritalarda belirlenmiş olsa da, bizim gönül coğrafyamız bu sınırlara dar gelmektedir. Kardeş ülke Azerbaycan, dost ülke olmaktan çok, Türk milletinin, Türkiye’nin ta kendisidir. Bu bağlamda, Doğu Akdeniz’de, Libya’da, Suriye’de önemli bir mücadele veren Türkiye, köşeye sıkıştırılmaya çalışılmaktadır. Ancak Türkiye, bu girdaptan çıkmak için hem askeri anlamda hem de siyasi anlamda büyük bir mücadele vermektedir. Bugün Ermenistan’ın Azerbaycan’a karşı girişmiş olduğu saldırıların temelinde, Türk milletini sindirmek yatmaktadır. Ancak Türk milleti, 2 devlet bir millet olacak bu mücadeleyi bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da el birliğiyle yürütecektir.”


KARABAĞ TÜRK’ÜNDÜR! 
MHP'nin Türkiye-Azerbaycan arasında var olan tarihi ve kültürel dayanışma ve yardımlaşmanın hiçbir gücün ve mütecaviz niyetin karşısında geri adım atmayacağı inancında olduğunu belirten Başkan Karaarslan, "Ermenistan zulmünü ve hunhar suikastlarını lanetliyorum. Kalbimizin soydaşlarımızla birlikte attığını bu vesileyle ilan ediyorum. Ermeni çeteleri tarafından şehit edilen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da şifalar diliyorum. Karabağ Türk'ündür, Türk vatanıdır. Hiç kimse bu muhkem ve müstesna gerçeği değiştiremeyecektir. Yegane gayesi Türk düşmanlığı olan Ermenistan'ın ve kiralık silahlı unsurlarının Türk milleti karşısında tutunma ihtimali yoktur. Kanımızla, canımızla, varlığımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün müstevli odakları tekraren uyarıyorum: Türk milletinin sabrını test etme yanlışına hiç kimse tevessül etmemelidir. Nitekim sonuçları hem acıklı hem de ağır olacaktır" değerlendirmesi yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.