MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2)

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (2)

"Biz, hükümet kararlı ve dürüst olduktan sonra, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın refah, huzur ve ekonomik gelişmişlikleri için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya varız ve hazırız"- "Milliyetçi Hareket Partisi dün, bugün ve yarın ölçeğinde millet

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Biz, hükümet kararlı ve dürüst olduktan sonra, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın refah, huzur ve ekonomik gelişmişlikleri için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya varız ve hazırız." dedi.

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı"nı açıkladı, soruları yanıtladı.

Türkiye'nin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kamburundan kurtulması amacıyla yürütülen çok yönlü mücadelenin tavsamaması için masumların hak ve taleplerine duyarsız kalınmaması gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Bylock kullanan bir memur tutuklanırken, aynı eylemin içinde yer alan siyasetçi veya yüksek kademeli bir bürokrat görmezden geliniyorsa, bu adaletsizlik ve fahiş yanlış tsunami etkisi yaratacak, toplum ve devlet hayatını içten içe çürütecektir." ifadesini kullandı.

Hukuk karşısında herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bahçeli, adalete güvenilmesi, hukuka inanılması gerektiğini dile getirdi.

"Peşin hükümlerle, sırf asılsız ihbar ve kara çalmalarla da hiçbir vatan evladının saygınlığına, itibarına, aile ve toplumsal bütünlüğünün bozulmasına müsaade etmeyelim, göz yummayalım." diyen Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyasına dahil edilen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında bir dönem yaşanan rezaletlerin tekrar etmemesi için herkesi sorumluluğa davet ettiğini belirtti.

- "Mağdur vatandaşlarımızın haklarını savunmaktan çekinmeyeceğiz"

Bahçeli, 15 Temmuz'un arkasındaki asıl isimlerin deşifre edilmesi halinde, diğer ayaklarının çorap söküğü gibi geleceğini aktardı. Bahçeli, Türkiye'yi bu kabus ve korku dolu günlerden süratle çıkarmanın herkesin boynun borcu olduğuna değindi.

Tereddütleri en aza indirmek, tedirginlik ve endişelere son vermenin siyaset müessesinin başlıca görevi olduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi dün, bugün ve yarın ölçeğinde milletin yanında, hakkın yolunda, devletin arkasında olacak, hükümeti terörle mücadelede milli tavır içinde kaldığı sürece destekleyecektir. Aynı zamanda partimiz, mağdur ve mazlum vatandaşlarımız yararına elini taşın altına koymaktan, inisiyatif üstlenmekten, sorumluluk almaktan ve haklarını savunmaktan da asla çekinmeyecek, kaçınmayacaktır."

Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin açıklamalarda da bulunan Bahçeli, ABD'nin Türkiye'ye meydan okur gibi PYD'ye, YPG'ye yaptığı silah yardımlarının, muhtemel Rakka ve Musul operasyonlarıyla ilgili kafa karışıklıklarının kendilerini endişelendirdiğini bildirdi.

- "Kan tutkunu caniler Türkiye'ye saldırmakta"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "15 Temmuz'un arkasında FETÖ var ama biz bunu ABD'ye anlatamadık." sözlerini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

"ABD Başkan Yardımcısının 'YPG'ye silah yardımından haberim yok' deyip Savunma Bakanının itirafı tam bir kördüğümü işaret etmektedir. ABD, terör örgütlerine destek verirken, bu kan tutkunu caniler Türkiye'ye saldırmaktadır. PYD'ye, YPG'ye verilen her silah aynı anda PKK'nın eline geçmekte, Doğu ve Güneydoğu'da şehadetlere neden olmaktadır. Artık terör dayanılmaz hal almıştır. Türkiye 20 Temmuz 2015'den bu tarafa tam bir facia yaşamaktadır. FETÖ, PKK ve IŞİD terör örgütlerinin saldırıları sonucunda tamı tamamına 905 evladımızı yaklaşık bir yıllık zaman zarfında şehit verdik. Bu korkunç ve kahredici bir tablodur. Her gün şehit gelmektedir. Bugün gelinen aşamada, maruz kaldığımız tehdit ve tehlike günübirlik ve fason tedbirlerle geçiştirilmeyecek kadar büyüktür. Artık, yıllardır ülkemize musallat olan bu beladan kurtulmanın zamanı gelmiştir. Ve Milliyetçi Hareket Partisi her yapıcı, sonuç odaklı işbirliği ve yakın temasa hazırdır."

- "Kürt sorunu yoktur"

"Tek çözüm, PKK ve diğer terör örgütlerinin tam olarak yok edilmesi veya ele geçirilmesidir." diyen Bahçeli, ciddi, köklü ve kalıcı tedbirlerin alınmaması halinde beka düzeyinde bir sorun olan terörizmin Türkiye'yi yutacağını belirtti.

Kürt kökenli vatandaşların terörle en ufak bağının ve bağlantılarının olmadığına vurgu yapan Bahçeli, "PKK, Kürt kökenli kardeşlerimizin temsilcisi, vasisi, himaye edeni de değildir, asla da olamayacaktır. Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımız, varlığımızın ana dayanaklarındandır ve de sorunları vardır, bu bizim tarafımızdan bilinmektedir. Bize göre Kürt sorunu yoktur ama Kürt kökenli kardeşlerimizin diğer vatandaşlarımız gibi sosyal ve ekonomik sorunları haddinden fazladır." dedi.

- MHP'nin "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Projesi"

Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın 2 Eylül 2016 tarihinde "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım Destek Hamlesi" adı altında bazı teşvik tedbirlerini Diyarbakır'dan kamuoyuna açıkladığını anımsattı. Bahçeli, söz konusu teşviklerin esasen TBMM'de görüşülerek kabul edilen yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin olarak yapılan düzenlemeler çerçevesinde hayata geçirilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Cazibe merkezleri konusunun "Merkez Köyler" veya "Tarım Kentleri" gibi isimler altında Türk siyasi hayatında farklı dönemlerde, kendileri tarafından dile getirildiğini hatırlatan Bahçeli, 1969 ve 1973 seçim çalışmalarında ve diğer siyasi faaliyetlerde "Tarım Kentleri"nin kırsal kalkınmanın sağlanması için bir zaruret olduğunu savunduklarına, projelerinin de çeşitli hükümetler tarafından gündeme taşındığına dikkati çekti.

Devlet Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın son açıkladığı cazibe merkezleri projesinin geçmişten bugüne Türkiye'de uygulanmaya çalışılan projelerin bir benzeri niteliğinde olduğunu aktardı.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"Artan terör olayları ve özellikle başta PKK olmak üzere IŞİD ve FETÖ gibi terör örgütlerine katılımı engellemek amacını taşıdığı anlaşılan bu projenin üstünkörü hazırlandığı da açıktır. Bu itibarla revize edilerek amaca uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde iyi niyetli bir yaklaşımla hazırlandığını düşündüğümüz bu program sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Açıklanan 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı' ana hatları, bazı hedef ve politika önerileri bakımından parti politikalarımızla uyumlu olup genel olarak desteklenebilecek düzeydedir. Hedefler olumlu olmakla birlikte tam anlamıyla gerçekleşmesi mümkün bulunmamaktadır. Kuşkusuz bölgede üretim imkanlarının geliştirilmesi hepimiz tarafından arzu edilen bir durumdur."

-"Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı"

Başbakan Yıldırım'ın açıkladığı projenin, partilerinin daha önce kamuoyuna sunduğu ve çağdaş gelişmelere göre revize edilen "tarım kentleri" veya "merkez köyler" projeleri kapsamında ele alınmasını önerdiklerini ifade eden Bahçeli, partilerinin "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı"nı açıkladı.

Bahçeli, önerdikleri programın, terörle mücadele vizyonu doğrultusundaki tedbirlerle terörün bitirilmesini, bölgedeki kamu ve özel sektör yatırımlarının artırılmasını, yoksulluğun azaltılmasını ekonomik, sosyal ve siyasi uzlaşmanın sağlanmasını hedeflediğine işaret etti. Bahçeli, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı"nın temel amacının bölgedeki 23 ilde ekonomik büyümeyi, sosyal gelişmeyi ve toplumsal uzlaşmayı sağlayarak milli birlik ve bütünleşmeyi temin etmek olduğunu söyledi.

Bahçeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesini Kalkındırma Programını "Terörle Mücadele Programı, Kırsal Kalkınma Merkezleri Programı, Bölgesel Gelişmişlik Farklarının Giderilmesi Programı ve Katılımcı ve Kapsayıcı Ekonomik Büyüme Programı" olmak üzere dört başlıkta uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

Söz konusu programın içerikleri hakkında bilgiler veren Bahçeli, bu kapsamda her il ve ilçe için hedef sektörlerin belirlenmesini istedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için hazırladıkları program kapsamında çeşitli önerilerde bulunan Bahçeli, teşvik mevzuatının ilçe ve sektör bazlı olarak düzenlenmesinin önemine işaret etti.

- "Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları kaydetti:

"Başbakan'ın 2 Eylül'de gündeme getirdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım Destek Hamlesinin kağıt üstünde kalmaması, önerilerimizin de dikkate alınarak sonuca bağlanması yürekten temennimizdir. Biz, hükümet kararlı ve dürüst olduktan sonra, Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan vatandaşlarımızın refah, huzur ve ekonomik gelişmişlikleri için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya varız ve hazırız."

(Bitti)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler