Mezuniyetlerinde "kep" yerine "börk" giydiler

Mezuniyetlerinde "kep" yerine "börk" giydiler

KTO Karatay Üniversitesi lisans ve ön lisans öğrencileri, mezuniyet töreni için tasarlanan "Selçuklu" temalı kıyafetlerle mezun oldu

KTO Karatay Üniversitesinde lisans ve ön lisans öğrencileri, Selçuklu temasının hakim olduğu kıyafetler giyip kep yerine "börk" takarak mezuniyetlerini kutladı.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, kampüste düzelenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin "1251 Karatay Medresesi" ruhu ile eğitim ve öğretime devam ettiğini söyledi.

KTO Karatay Üniversitesinin uluslararası arenada bilimsel etkinlikleri ile adından söz ettirdiğini dile getiren Sade, üniversitenin bu vizyonuyla bölgesine ve ülkesine ışık yaydığını kaydetti.

Sade, eğitim öğretim yılı içinde bölüm ve program sayısını artırdıklarını anlatarak, yeni eğitim döneminde 14 yeni bölüm daha açacaklarını bildirdi.

Açılacak yeni bölümlerin başında "İslam Ekonomisi ve Finans" programının geldiğini belirten Sade, Lojistik Yönetimi, Psikoloji, Sosyoloji, Mütercim Tercümanlık Arapça, Tarih, Endüstri Mühendisliği, Beslenme-Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ebelik, Diyaliz, Fizyoterapi ve Çocuk Gelişimi ile Resim bölümlerinin açılacağını ifade etti.

Sade, 6 fakülte, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 3 enstitünün bulunduğu KTO Karatay Üniversitesinde 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 138 ön lisans, 3 bin 384 lisans, 417 lisansüstü olmak üzere yaklaşık 4 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirtti.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise hedeflerinin en iyi üniversiteler arasına girmek olduğunu söyledi.

KTO Karatay Üniversitesinin yeni kurulmasına rağmen marka değerini artıracak çalışmalar ortaya koyduğunu aktaran Öztürk, "Tüm bunlarla üniversitemizin en iyi üniversiteler arasına girme hedefimize emin adımlarla yürüdüğümüzü gururla ifade etmek istiyorum." dedi.

Mezuniyet töreninde üniversitede eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, Türkçe şiir ve şarkı seslendirdi.

Bölüm birincilerinin ödüllendirildiği törende kep yerine börk giyinen öğrenciler Selçuklu temalı kıyafetlerle mezuniyet coşkusu yaşadı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :