Mezuniyet töreninde "sözlendiler"

Mezuniyet töreninde "sözlendiler"

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde iki öğrenci, mezuniyet töreninde söz yüzüğü taktı

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesinde eğitim gören öğrencilerden Ceylan Bozoğullarından ile Elif Yüksel mezuniyet törenlerinde söz yüzüğü taktı.

ERÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik, Biyomedikal, Bilgisayar ve Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden mezun olan 370 öğrenci için Süleyman Demirel Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan ERÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, öğrencilerden okulda kazandıkları bilgi ve birikimleri en iyi şekilde kullanmalarını ve ileri teknoloji üretiminde aktif rol almalarını istedi.

Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu hedefleri başarmak için daha çok çalışacaksınız. Ülkemizde ileri teknoloji üretilmesinde devletin yanında olacaksınız. Mezuniyetten sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim." diye konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler hep bir ağızdan "mühendislik yemini" etti.

Dereceye giren öğrencilere, ödül ve diplomaları takdim edildi.

- Sahnede çifte mutluluk

Törende, bilgisayar mühendisliği eğitimi gören Ceylan Bozoğullarından ve Elif Yüksel, diplomalarını alırken sahnede sözlendi.

Mezun öğrencilere söz yüzüklerini salondakilerin alkışları arasında Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derviş Karaboğa taktı.

Bozoğullarından, mezuniyette sözlenmek istediklerini hocalarına ilettiklerini, onun da kabul ettiğini söyledi.

Evliliğe adımın ilk anını arkadaşlarıyla ve aileleriyle yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Bozoğulllarından, "Bu durum arkadaşlarımız için de sürpriz oldu, şaşırdılar. İnşallah Allah tamamına erdirir. Darısı arkadaşlarımızın başına." dedi.

Elif Yüksel de duygularını "Biz sözlenmenin farklı olmasını ve hatıra kalmasını istedik. Bundan daha güzel bir hatıra olamazdı. O yüzden böyle olmasını istedik. Ben çok duygulandım. Çok güzel ve çok farklı oldu." sözleriyle dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler