Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

Diyarbakır'da, Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi- Diyarbakır İl Müftüsü İşleyen: - "Bir daha yeni, benzer ve beter hadiseler yaşamamak için Cenab-ı Hakk'a iltica edeceğiz"- Vata

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Mevlit Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Cebeli Nur Camisini dolduran vatandaşlar, kılınan yatsı namazının ardından okunan Kur'an-ı Kerim ve Mevlidi Şerif'i dinleyerek, dua etti.

İl Müftüsü Burhan İşleyen'in vaaz verdiği programda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için dua edildi, ülkenin huzuru için eller semaya kaldırıldı.

- "Şehitlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere dualar ediliyor"

İl Müftüsü İşleyen, gazetecilere yaptığı açıklamada, son aylardaki elim hadiselerden birini yaşadıklarını ve bunun sonuncusu olması için Mevlit Kandili dolayısıyla dua ettiklerini söyledi.

Kentteki tüm camilerde İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için hatimlerin okunmaya başlandığını belirten İşleyen, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin ruhuna bağışlanmak üzere dualar ediliyor. Bu dualarda hem şehitlerimize rahmet dileyeceğiz, hem de patlamada yaralanan ve bir kısmı yoğun bakımda olan kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan şifa diliyoruz. Bir daha yeni benzer ve beter hadiseler yaşamamak için Cenab-ı Hakk'a iltica edeceğiz."

- "İçimiz kan ağlıyor"

Vatandaşlardan Fikret Uçar, yaptığı açıklamada, bu akşam hem İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenler için hem de daha önceki şehitler için dua ettiklerini ifade etti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara da acil şifalar dileyen Uçar, "İçimiz kan ağlıyor. Gerçekten insan olarak bunu içimizde yaşamamız gerekiyor ki bütün olaylara birlikte kardeş olarak karşı gelmemiz gerekiyor ki bu terörist davalar bitsin." ifadesini kullandı.

Terörün her türlüsünü lanetledikleri aktaran Uçar, şöyle konuştu:

"Biz Müslümanız, Hazreti Muhammed'in ümmetiyiz. Muhammed'in ümmetinde de barış, sevgi ve kardeşlik vardır. Teröristlik, terör davası ve ayrımcılık yoktur. Öncesi ve sonrası için bütün terör olaylarını lanetliyoruz."

- "Allah bir daha bu tür terör hadiseleri yaşatmasın"

Faysal Yaşa da Müslüman coğrafyasındaki olayların kendilerini çok üzdüğünü dile getirdi.

Bu gecenin hatırına Allah'tan barış ve huzur gelmesini dilediklerini söyleyen Yaşa, İstanbul'daki terör saldırısına değinerek, "Saldırıda, 38 insanımız şehit oldu, çok üzgünüz. Bütün ailelere ateş düştü. Çocukları olanlar, nişanlı olanlar, bekar olanlar var. Allah bir daha bu tür terör hadiselerini yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Programda, cami cemaatine lokum, kek ve meyve suyu dağıtıldı.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :