Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

Kandil dolayısıyla düzenlenen programlarda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi- İstanbul'daki camilere akın eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, dualar ve ilahiler

İSTANBUL (AA) - Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlit Kandili dolayısıyla düzenlenen programlarda, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Mevlit Kandili dolayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi, özel programlar düzenlenen başta Sultanahmet, Fatih ve Eyüp Sultan olmak üzere İstanbul'daki camilerde saf tuttu.

Namaz kılıp, dua eden vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle kandilin manevi atmosferini yaşadı.

Eyüp'teki türbeleri de ziyaret eden vatandaşlara, lokum dağıtıldı.

- "Kendi yönettikleri o örgütleri, bir türlü imha etmezler"

Bu arada, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran da Başakşehir'deki Hoca Ahmet Yesevi Camisi'nde düzenlenen kandil programına katılarak, vaaz verdi.

İslam adına terör örgütlerinin bile icat edildiğini söyleyen Yaran, "Öyle örgütlerdir ki bir kısmı İslam adına hareket ettiğini iddia eder, bir kısmı ırk adına hareket eder ama neticede İslam dünyasında kargaşa meydana getirirler. İslam dünyasında korku meydana getirirler ve diğer dünyaya da şunu söylerler: 'Bunların kendilerine faydaları yok. İşte bunların dini bu. Bunların dininde kesme, öldürme, haksızlık, zulüm var.' Böylece İslam’ın dünya ile bağını koparmaya çalışırlar." diye konuştu.

Yaran, İslam ülkelerine özgürlük, barış ve huzur getireceği iddiasıyla gelen güçlerin, buralara zulüm getirdiğini anlatarak, "Din, ırk veya başka nedenlerle hareket eden ve İslam dünyasının başına bela olmuş bu terör örgütleri, aslında İslam'a ve Müslüman'a düşmandırlar. İslam ve Müslüman, onların en büyük düşmanıdır. Suriye, Irak, Yemen ve daha başka ülkelere bakalım. Dünün güven, eman yurdu, bugün terör ülkeleri haline getirilmişlerdir. Bir memlekete 'demokrasi getireceğiz, sulh getireceğiz' diye gelenler, oralara kan, gözyaşı ve ızdırap getirmiştir. Dünyanın 50'den fazla ülkesi, sadece bir örgütle mücadele etmek için Suriye'de, Irak'ta, İslam dünyasında bulunduklarını iddia ederler ama kendi kurdukları, aslında kendi yönettikleri o örgütleri, bir türlü imha etmezler. Çünkü, onların orada bulunuşlarının gerekçeleri, o terör örgütleridir." ifadelerini kullandı.

- "Korkmadan yolumuza devam edeceğiz"

İslam dünyasının uyanması, oynanan oyunların farkında olması gerektiğini vurgulayan Yaran, "Asla yılmadan, korkmadan, istikametimiz düzgün olarak, yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın yardımı olmadan bu kadar büyük belaların altından kalkmak mümkün değildir. Onun yardımı, nusreti için bu gece dua edeceğiz. Şehitlerimize dua edeceğiz. Onlar, canlarını feda ederek, bu memleketin ve huzurunu bize emanet ediyorlar. O sayede biz, bu gece burada ve ülkemizin birçok cami ve mescidinde bir araya geliyoruz. Bu gece salat ve selam gecesidir." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Müftüsü Yaran'ın konuşmasından sonra, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Program, şehitler için yapılan duayla sona erdi.

Mevlit Kandili

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :