Mevlit Kandili

Mevlit Kandili

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Öztürk, mesajında, alemlere rahmet olarak...

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mevlit Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Öztürk, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

İnsanlık tarihinde aydınlık bir devir açan Hazreti Peygamberin dünyaya teşriflerini kutlarken, onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacı bir kez daha fark ettiklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:

"Mevlit Kandili, kardeşlik ruhunun yeniden tesis edilmesi için Müslümanlar ve tüm insanlığa sunulmuş büyük bir fırsattır. İmanı ve sevgiyi toplumsal barışın temel taşı yapan Peygamber Efendimiz, insanı insan yapan bütün güzelliklerin, ahlaki erdemlerin vücut bulduğu bir şahsiyettir. Onun hayatında ve öğütlerinde bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güçlü mesajlar ve güzel örnekler vardır. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gece de nefislerimizin arzu ve isteklerini bir kenara bırakarak, Peygamberimizi anlama gayreti içerisinde olmalıyız. Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimizin Mevlit Kandili'ni gönülden tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı Peygamber Efendimizin dünyaya ilk teşrifi gibi hayırlar getirmesini, geleceğimize ışık tutmasını, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ediyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :