Mevlid Kandili mesajları

Mevlid Kandili mesajları

Peygamberimizin Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili, yarın idrak edilecek.

ugur-ibrahim-altay-kimdir_16_9_1543312600.jpg

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin dünyayı şereflendirdiği gece olan Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diledi.

Konya Büyükşehir  Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Mevlid Kandili mesajı şöyledir:

“Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın dünyayı şereflendirdiği müstesna bir günü idrak ediyoruz.

Peygamberimizin doğumu karanlıkları aydınlığa çevirirken bütün insanlığa ve alemlere de rahmet ve güzellikler sunmuştur. Efendimizin yeryüzünü teşrif edişinin yıl dönümü, O’nun tüm zamanlara hitap eden ve insanlığa yol gösteren evrensel mesajlarını değerlendirmemiz açısından önemli bir gündür. Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz.

Peygamber Efendimizin dürüstlüğünü, emaneti koruyan kişiliğini, insan haklarını, komşuluk ve akrabalık haklarını gözetmesini, zayıf ve muhtaçlara yardım etmesini, yetim ve kimsesizlere kol kanat germesini; kısacası örnek hayatını kendimize prensip edinmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu günlerin tüm insanlığa sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyor, başta Konyalı hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyorum.”

 

baskan_ahmet_pekyatirmaci.jpg

MÜBAREK GÜN VE GECELERİN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMELİYİZ

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Mevlid Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, yayınladığı mesaj da; “Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ne kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Sevgili Peygamber Efendimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. İslam, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir” dedi.

“Ülkemizin ve milletimizin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bu günlerde mübarek geceleri birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz” diyen Başkan Pekyatırmacı, “Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş-dost ve akrabaların gönüllerini almalıyız” dedi.  İslam dünyasının ve toplumların içinde bulunduğu problemlerin temelinde; Peygamberimizin bütün insanlığa çağrısının gerektiği gibi anlaşılamamasının yattığını dile getiren Başkan Pekyatırmacı; “Peygamber Efendimizin evrensel boyutu bulunan ve temelinde insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısının anlaşılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. İşte Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir.

Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid kandilinin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz eder, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ederim” dedi.

hsan.jpg

KILCA'DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında kandillerin sevgi ve saygı duygularının güçlendiği müstesna zaman dilimleri olduğunu söyledi. Başkan Kılca, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in(SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandili’ni idrak etmenin huzurunu yaşamaktayız” dedi.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Peygamber Efendimizin(S.A.V) dünyaya teşriflerinin sene-i devriyesi olan Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesaj yayınladı.

Başkan Kılca’nın mesajı şu şekilde: “Böylesine mübarek gün ve gecelerin tüm mazlum coğrafyalara birlik ve beraberlik getirmesini temenni ediyorum.  Rebiyülevvel ayının 12’nci gecesi olan bu kutlu gecede Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid-i Nebi’yi idrak ediyoruz. Mevlid Kandili, Hz. Muhammed’in doğumunun ve O’nun insanlığa kurtuluş müjdesi olarak getirdiği mesajlarla kalplerimizin aydınlandığı nurlu bir gecedir. Bu gece, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Onun hayatı, sadece ümmeti için değil, kendisinden sonra gelen tüm insanlık için de en güzel rehberdir. Peygamberimizin varlık alemini şereflendirmesini idrak ettiğimiz bugün, O’nunla gelen vahyin ışığı gönüllerimizi bir kez daha aydınlatsın. Bu duygu ve düşüncelerle vatanımız, gönül coğrafyamız ve tüm insanlık için Mevlid Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor, Konyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni kutluyorum.”

 

tunde-3-yeni-uygulama-ve-arastirma-merkezi-kuruldu.png

KAVUŞ:  İNSANLIK,  EFENDİMİZE (S.A.V)  MUHTAÇTIR

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş  Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Kavuş mesajında şu görüşlere yeer verdi:  “Gelişiyle tarihin seyrini değiştiren, iman ve ahlakı tamamlayıp insanlığı kemale erdiren, karanlıkları aydınlığa kavuşturan, insanlığa hak ve adaleti öğreten muallimimiz, müjdecimiz, efendimiz, peygamberimiz, sultanlar sultanı Hz. Muhammed(S.A.V)’ in dünyaya teşrif ettikleri gün olan Mevlid Kandili’nin ülkemize, ümmete ve insanlığa huzur, mutluluk ve barış getirmesini temenni ediyorum. O (S.A.V)’nun insanlığa kazandırdığı iman, güzel ahlak, kardeşlik, sevgi, dostluk, güven, adalet, samimiyet, tevazu, hoşgörü, sadakat, vefa, zulme karşı mazlumun yanında yer alma, insan ve insan onuruna sahip çıkma, halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu anlayışı ve benzeri bütün güzelliklerin yeryüzüne hakim olmasının gerekliliğini bugün dünyanın geldiği noktada çok daha iyi anlıyoruz. Bu sebeple rahmet ve merhamet Peygamberi Efendimiz (S.A.V)’e duyduğumuz ihtiyaç, özlem ve hasret her geçen gün bir nebze daha artıyor.  Mevlid Kandilinin tüm insanlığa hayırlar getirmesini, İslam dünyasının birliğini, beraberliğini, dayanışmasını güçlendirmesini; tüm insanlığın gözyaşlarını dindirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.  Tüm hemşehrilerimizin ve vatandaşlarımızın Mevlid Kandilini en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek gecede yapacakları duaların ve ibadetlerin Hak katında makbul olmasını temenni ediyorum”.

 

hasan-angi-001.jpg

HASAN ANGI’DAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Hasan Angı mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Kandiller, mübarek geceler öncelikle kendimizi hesaba çektiğimiz, Rabbimize verdiğimiz sözlerimizin gözden geçirildiği, kalplerimizin çok daha yumuşadığı, Yüce Allah (cc)’ a yaklaştığımız gecelerdir. Bütün insanlığın kurtarıcısı Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandilini de en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmemiz gerekmektedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) sevmek ve onu örnek almak demek; insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü, bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, başta Konyalı hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyor, Cenab-ı Hak’tan, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hâkim olduğu günler nasip etmesini diliyorum. Bu gecenin getireceği manevi iklimden pay alarak, dualarınızın kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

 

baskan-004.jpg

Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal’dan

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Konya SMMMO Başkanı Abdil Erdal, Mevlid Kandili sebebiyle bir mesajı yayımladı.

Başkan Erdal, yayımladığı mesajında; Mevlid Kandilinin Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşrifinin yıl dönümü olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya teşrif ettiği gece olan Mevlid Kandilini idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden, lütuflarından birisidir. Hz. Peygamber'in doğumunu anlamaktan asıl gaye, evrensel olan nübüvvetini, Kur'an'a dayanan yüce ahlakını, insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır, kerem ve cömertliğini anlamaktır. Mevlid Kandili, Peygamberimizin insanlığa bıraktığı mirası anlamak için önemli bir fırsattır. Bu nedenle, toplumsal huzurun, barışın, birlik ve beraberliğin tesisini sağlayan böyle eşsiz fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımın, hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Mevlit kandilini tebrik eder, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olmasını, insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim.”

baskan-makam-fotografi.jpg

 

Oflaz’dan

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz mesajına ,"Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyamıza teşriflerinin yıl dönümünü idrak ederken, bu mübarek günün İslam aleminin ve ülkemizin barış ve huzura kavuşmasına vesile olmasını diliyorum" diyerek başladı.  Başkan Oflaz  mesajında şu ifadelere yer verdi :"İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyendir. Rahmet peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın (SAV) dünyaya teşriflerinin yıl dönümünü idrak etmenin sevincini ve mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Müslümanların sınırsız af ve merhamet sahibi yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir. Bu güzel gecede yapılan duaların ve iyiliklerin de önemi çok büyüktür. Sevinç ve mutluluklar paylaşıldıkça artar, kederler de paylaşıldıkça hafifler. Mevlid Kandilinin başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam aleminin her türlü dertlerden ve sıkıntılardan bir an evvel kurtulmasına, İslam ülkelerinde kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesine vesile olmasını diliyorum."

 

c49359131adb3adc87d950b28c054e73_400x400.jpg

YALÇIN AERTAŞ'AN KANDİL MESAJI

Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş, Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Ertaş mesajında şunlara yer verdi:

"Mübarek gecelerin toplum hayatımızda vazgeçilmez bir yeri vardır. Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrifleri dolayısıyla kutladığımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında yer almaktadır. Peygamber Efendimizin doğumu karanlıkları aydınlığa çevirirken insanlığa rahmet ve güzellikler sunmuştur. Bugün hepimiz Peygamber Efendimizi anlamaya, O'nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, izzet ve keremine, rehberliğine muhtacız. Böylesine önemli günler manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın hat safhaya çıktığı müstesna zaman dilimleridir. Bu duygu ve düşüncelerle; bu mübarek gecenin tüm dünyada barışa, huzura ve refaha vesile olmasını diliyor, hemşerilerimin ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum."

 

 

Etiketler :