Mevlana'yı anlatan kitaplar

Mevlana'yı anlatan kitaplar

'Can Konağı, Mevlana'dan Hikayeler, Mevlana Ummanı, Mevlana ve Ailesi' çıktı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ''Can Konağı, Mevlana'dan Hikayeler, Mevlana Ummanı, Mevlana ve Ailesi'' adlarını taşıyan, İngilizce ve Türkçe hazırlanmış 4'lü kitap seti yayınladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, popülaritesi tüm dünyada her geçen gün artan Mevlana Celaleddin Rumi'yi anlamak isteyenler için, kütüphanelerde kaynak kitap olarak yerini alacak 4'lü kitap seti yayınlandı.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, araştırmacı-yazar, minyatür sanatçısı Ahmet Efe'ye hazırlatılan, her biri yaklaşık 100 sayfadan oluşan 4'lü setten, yaklaşık 2 bin adet basıldı.

''Can Konağı-Mevlana Gülşeninde Seyran, Mevlana'dan Hikayeler, Ah Mine'l-Aşk-Mevlana Ummanı, Minyatürlerle Mevlana ve Ailesi'' adlarını taşıyan 4 kitapta, Mevlana'nın yaşamı, eserleri, çarpıcı kısa hikayeleri, sözleri yer alıyor. Kitabın sayfaları, karşılıklı olarak Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

 

''Mevlana'yı en iyi anlatan kaynak kitaplar'' arasında gösterilen bu prestij kitaplarda, Mevlana'nın hayatı ve Mevlana'nın çeşitli eserlerinden seçmeler, en sade haliyle sanatçı Ahmet Efe'nin süzgecinden geçerek kitapseverlerle buluşuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün prestij yayını olan bu kitap seti, Konya'ya gelerek 17 Aralıktaki Şeb-i Arus (Düğün gecesi-Mevlana'nın vefat ettiği gün) törenlerine katılması beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a armağan edilecek.

Kitap seti, Türkiye'deki büyükelçilikler, yabancı ülkelerin devlet adamları, bazı sanatçılara da gönderilecek.

İhtiyaç duyulması halinde kitap setinin yeni baskılarının yapılabileceği kaydedildi. AA