Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü

Mevlana'nın 743. vuslat yıl dönümü

Edirne'de Mevlana Celaleddin Rumi'nin vefatının 743. yıl dönümü dolayısıyla etkinlik düzenlendi

EDİRNE (AA) - Mevlana'nın 743'üncü vuslat yıl dönümü dolayısıyla Edirne'de Şeb-i Arus programı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Tasavvuf Vakfı Trakya Şubesi tarafından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuar Salonu'nda düzenlenen etkinlik Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yapması hedeflenen büyük atılımların enerjisini Mesnevi'de bulacağını belirtti.

Değerlerin daha fazla okunmaya ve anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Tabakoğlu, "Yahya Kemal'e sormuşlar, 'Biz nasıl bir araya geldik?' O da demiş ki 'pirinç yedik, Mesnevi okuduk. Yani bedenimizi pirinçle, ruhumuzu da Mesnevi ile besledik'. Bize o inancı ve gücü Mesnevi verdi. Bugün de o atılımı yapmak için daha fazla Mesnevi okumaya ihtiyacımız var. Ham geliyoruz, pişmeye ve yanmaya ihtiyaç var. Bu vesileyle Hz. Mevlana'yı anmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Vesile olan arkadaşlara teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Edirne Tasavvuf Vakfı Başkanı Saide Yapıcı ise Mesnevi'de, semanın ve musikinin içinde Allah ve Peygamber aşkını gördüklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Semazen ekibi gösteri sundu. Program, semazenlerin yaptığı duanın ardından sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :