Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü

Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları eken Hz. Mevlana, çağlar ötesine geçerek günümüzde değerinden hiçbir şey kaybetmemiş evrensel öğretileriyle,

ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Mevlana'nın dil, din ve ırk ayrımı yapmadan gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları ektiğini belirterek, "Çağlar ötesine geçerek günümüzde değerinden hiçbir şey kaybetmemiş evrensel öğretileriyle dünyamızı aydınlatmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Arslan, Mevlana'nın 743. Vuslat yıl dönümü ve "Mevlana Haftası" nedeniyle yayımladığı mesajda, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin, yaşadığı çağdan bu yana Türk insanının gönül iklimini zenginleştirdiğine, eserleriyle, nasihatleriyle, mesajlarıyla Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada sevgi ve hoşgörü kültürünün inşa edilmesine ciddi katkı sağladığını belirtti.

Mevlana'nın "Biz birleştirmek için geldik, ayırmak için değil" diyerek, sevgi ve birlik mesajı verdiğine işaret eden Arslan, onun düşünce ve öğretilerinin, sadece Anadolu'yla sınırlı kalmadığını, Balkanlar'dan Azerbaycan'a kadar uzanan geniş bir coğrafyayı da etkilediğini kaydetti.

Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dil, din ve ırk ayrımı yapmadan gönüllerimize birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü tohumları eken Hz. Mevlana, çağlar ötesine geçerek günümüzde değerinden hiçbir şey kaybetmemiş evrensel öğretileriyle, dünyamızı aydınlatmaya devam etmektedir. Birlik ve beraberliğe daha çok muhtaç olduğumuz günümüzde de tüm insanlığın, Hz. Mevlana'nın sevgi anlayışına daha sıkı sarılması gerektiğini düşünüyor, bu toprakların yetiştirdiği ender şair, düşünce adamı ve mutasavvıflardan olan Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu düşüncelerle, Mevlana Haftası'nın birlik ve beraberliğimize güç katmasını diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :