Mevlana Çarşısı'nın son görüntüsü ortaya çıktı! Başkan Altay tek tek sordu

Mevlana Çarşısı'nın son görüntüsü ortaya çıktı! Başkan Altay tek tek sordu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin farklı yerlerinde incelemelerini sürdürüyor. Başkan Altay'ın Mevlana Çarşısı inşaatı incelemesinde Memleket.com.tr de vardı.

Türkiye'nin örnek dönüşümlerinden biri olan Mevlana Çarşısı dönüşümünde çalışmalar tüm hızıyla sürerken Başkan Altay da çalışmaları yerinde inceledi.

Ekiplerin soluksuz çalışmasını gören Başkan Altay, sevincini gizleyemedi. Memleket.com.tr'nin görüntülediği çarşıda çalışmalar devam ediyor.

Başkan Altay, çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Memleket.com.tr'ye yaptığı açıklamada Mevlana Çarşısı dönüşümünün Eylül ayında tamamlanacağını, Altın Çarşı'nın ise Aralık ayında Şeb-i Arus törenlerinden önce bitirileceğinin müjdesini verdi.

Yapımı bitme aşamasında olan İl Kültür Müdürlüğü binasının inşaatını da inceleyen Başkan Altay, Konya'nın çehresini tarihi dokuya uygun olarak değiştirdiklerini belirtti.


baskan-altay-mevlana-carsisi-1.jpegbaskan-altay-mevlana-carsisi-4.jpeg

baskan-altay-aciklama.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.