Mevlana artık Konya'nın değil: İsmini bile bilmedikleri etkinlikleri düzenlemekten geri durmuyorlar

Mevlana artık Konya'nın değil: İsmini bile bilmedikleri etkinlikleri düzenlemekten geri durmuyorlar

Mevlana Celaleddin Rumi vefatının 748. yıldönümü Konya yapılan çeşitli etkinliklerle anılıyor. Her sene tartışma konusu olan anma törenleri ise Türkiye'nin farklı illerinde yapılmaya devam ediyor.

Türkiye'de her yıl aynı dönemlerde ortaya çıkan tartışma konusu yine gündemde. Mevlana Celaleddin Rumi'nin vefatının üzerinden 748 yıl geçti. Anma törenlerinin merkezi olan hatta anma törenleri için kültür merkezi yapılan Mevlana'yı Türkiye'de neredeyse anmayan şehir yok.

ORGANİZASYON YAPIP REKLAM YAYINLIYORLAR

Konya'da da zayıf etkinliklerle sadece sema töreni ve farklı etkinliklerle yapılan bir anlamda salondan dışarı çıkmayan anma etkinlikleri sürüyor. Türkiye'nin farklı illerinde de paralel olarak etkinlikler düzenleniyor. İstanbul, İzmir, Denizli, Sivas gibi illerde il kültür müdürlükleri ve il ve ilçe belediyeleri Mevlana'yı sahiplenmiş durumda.

O kadar ki Sivas'ta düzenlenen etkinliklere ünlü oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, Balıkesir Altıeylül Belediyesi etkinliklerine Dursun Ali Erzincanlı bile konuk olarak katıldı.

İSMİNDEN BİLE HABERLERİ YOK

Balıkesir Altıeylül Belediyesi, düzenlediği etkinliklerin haber duyurusunda Şeb-i Aruz kelimesini kullanıyor. Aslı Şeb-i Arus olan etkinliklerin manası düğün gecesi. İsminden bile haberi olmayan yerel yönetimlerin bu alışkanlıklarına ise yıllardır suskunluk hakim.

sebi-arus.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum