MEVKA'da son söz Bakan'ın

MEVKA'da son söz Bakan'ın

2009 yılından bu yana Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürüten Dr. Ahmet Akman, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde akademisyen olarak göreve başlamasının ardından MEVKA Genel Sekreterliği vekâleten yürütülüyor

Bölgesel kalkınmayı hedefleyen Mevlana Kalkınma Ajansı'nın iki aydır vekaleten yürütülmesi Konya kamuoyunda merak uyandırırken gazetemizden M.Ali Elmacı'ya konuşan AK Parti Konya milletvekili Mehmet Babaoğlu isim konusunda istişarelerimiz sürüyor diye konuştu.

mehmet-babaoglu.jpg-2.jpg

İSİM KONUSUNDA İSTİŞARELER SÜRÜYOR

Konunun Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan tarafından bizzat takip edildiğini ifade eden Babaoğlu, Malumunuz Sayın Bakanımız Konya'yı ve bölgeyi iyi bilen birisi olarak konunun hassasiyetinin de farkında. MEVKA Genel Sekreterliği için isim veya isimler başlığında başta Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Sorgun olmak üzere Konya milletvekilleri olarak istişarelerimiz sürüyor. Bakanımıza da gerekli bilgiler iletiyor. Son karar tabi ki bakanımızın olacak. Aynı zamanda MEVKA'ya alınacak destek personeli için de görüşme istişarelerimize devam ediyoruz" diye konuştu.

SAVAŞ ÜLGER VEKÂLET EDİYOR

Öte yandan Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın görevi bırakması sonrasında yerine Savaş Üger vekâlet ediyor. MEVKA Destek Hizmetleri Birim Başkanı olarak görev yapan Savaş Ülger,1Ağustos’tan bu yana MEVKA Genel Sekreter vekili olarak görevi yürütüyor.

mevkaaa.jpg

KALKINMA AJANSLARININ KURULUŞ AMACI NEDİR?

Kalkınma Ajansları, kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla kurulan, kendine özgü teknik ve finansman (bütçe) mekanizmasına sahip, kâr amacı gütmeyen, çabuk karar alıp uygulayabilen, merkezi ve yerel idarelerin dışında, kamu, özel sektör ve STK’ları bir araya getiren, tüzel kişiliği haiz, 5449 sayılı Kanunla düzenlenmemiş işlemlerinde özel hukuk hükümlerine tabi, İstatistikî Bölge Birimleri Sınıflandırması (düzey 2 bölgeleri) esas alınarak Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan teknik kapasitesi yüksek, uygulamacı olmayan fakat destekleyici, koordinatör ve katalizör olarak faaliyet gösteren kalkınma birimleridir.

M. Ali Elmacı-Memleket

Etiketler :