Metrelerce kar eridi! Konya'da yerleşim yerleri ve tarım arazilerini su bastı

Metrelerce kar eridi! Konya'da yerleşim yerleri ve tarım arazilerini su bastı

Konya Seydişehir'de yağmur ve lodosla birlikte dağlarda bulunan metrelerce karın erimesinin ardından Taşağıl, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya 7. kilometresinde bulunan İçeri Kışla mevkiinde de yerleşim yerleri ve tarım arazilerini su bastı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde geçtiğimiz hafta yağan karla biriken metrelerce kar, havanın ısınması ve etkili olan sağanak yağış sebebiyle eriyerek bazı yerlerde tarım arazileri su altında bıraktı.

Baraja giden kapaklar açıldı

Seydişehir BSA kanalı taşma tehlikesine karşı Gökhüyük köprüsünden Suğla Barajına giden kapaklar açılarak tahliye edilmeye başlandı.

Seydişehir ilçesinde sıcaklığının artılara geçerek yağan yağmur ve lodosla birlikte dağlarda bulunan metrelerce karların erimesi ile Taşağıl, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya 7. kilometresinde bulunan İçeri Kışla mevkiinde de yerleşim yerleri ve tarım arazilerini su bastı.

Ahırlar ve hayvanlar zarar gördü

Dün başlayan ve etkisini giderek arttıran sağanak, tarım arazilerinin de sular altında kalmasına neden oldu. Bölgede hayvancılık yapan bazı vatandaşların ahırları ve hayvanları baskından zarar gördü.

e.jpg

ee.jpg

eee.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.