Meteorolojiden "kuvvetli yağış" uyarısı

Meteorolojiden "kuvvetli yağış" uyarısı

Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde, yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağı

ANKARA (AA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğünce, Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde, yarın sabahın ilk saatlerinden itibaren kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren ise Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği uyarısında bulunuldu.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, yarın sabah ilk saatlerden itibaren Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon çevrelerinde kuvvetli, öğle saatlerinden itibaren Rize ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağışın 04.00-18.00 saatleri arasında beklendiği vurgulanan açıklamada, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Doğu Akdeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşam saatlerinden itibaren Adana, Osmaniye, Hatay'ın batı ilçeleri ile Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, hortum, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler