Meteoroloji’den Konya’ya uyarı geldi

Meteoroloji’den Konya’ya uyarı geldi

Kış mevsimini iliklerine kadar hisseden Konya’da kar yağışı 3 günlük ara verdi. Şehir merkezinde hava sıcaklığı eksi 11 derece ancak hissedilen sıcaklık eksi 15 derece. Meteoroloji’nin Konya’ya uyarıları var.

Kar yağışının ardından hava sıcaklığı iyiden iyiye düşen Konya’da şehir adeta büyük bir derin dondurucuya döndü. Şehirde hava sıcaklığı bugün eksi 11 derece olacak ancak hissedilen sıcaklığın eksi 15’lerde olduğu bildirildi.

KAR YAĞIŞI DURDU

Son tahminlere göre Konya’da kar yağışı Cuma, Cumartesi ve Pazar günü ara verecek. Pazartesi günü yeniden kar yağışı bekleniyor. Cuma günü Konya’da hava sıcaklığının eksi 15 derece olacağı tahmin edilirken rüzgar olması durumunda hissedilen sıcaklık eksi 20’lere inebilir.

METEOROLOJİ SON DURUM AKTARDI

Meteoroloji İşleri son yayınladığı uyarılarında Konya hakkında yeni bilgiler paylaştı. Yapılan uyarıda şu bilgiler paylaşıldı:

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Rize, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Siirt ve Batman çevreleri, Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimleri, Sakarya ve Kocaeli’nin kuzeyi ile Van’ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, yüksek kar örtüsünün oluğu yerlerde çığ riski ile tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KONYA’YA FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, Akdeniz ile İç Anadolu’nun güney kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji’nin yayınladığı tahminlere göre kuzeyden kuvvetli rüzgarlar görülecek. Hızı 40 ila 70 kilometre olan rüzgardan Konya’nın Ereğli, Beyşehir, Seydişehir, Karapınar, Akören, Çumra, Bozkır, Emirgazi, Halkapınar, Derebucak, Hadim, Taşkent, Güneysınır, Meram, Yalıhüyük ilçeleri etkilenecek.

konya-ruzgar.jpg

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Ülkemiz genelinde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.