Meteorolojiden Konya ve çevresi için bir uyarı daha! Gece saatlerine dikkat

Meteorolojiden Konya ve çevresi için bir uyarı daha! Gece saatlerine dikkat

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ardından Meteorolojiden Konya'ya bir uyarı daha geldi. Bugün gece saatlerinden itibaren Konya ve çevre illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden Konya'ya bir uyarı daha geldi. Bugün gece saatlerinden itibaren Konya ve çevre illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Vatandaşlar buzlanma, don olayları ve trafikte aksamalara karşı uyarıldı.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü sıcaklıkların bu geceden itibaren hızla düşeceğinin belirterek Konya ve çevreleri ile Karaman, Niğde ve Aksaray'da gece saatlerinde kar yağışının kuvvetli yüksek kesimlerde ise yoğun olacağını açıkladı. ise için buzlanma ve zirai don uyarısında bulundu.

Meteoroloji bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre 22 Ocak 2022 Cumartesi akşam saatlerinden sonra, hava sıcaklıklarında hızlı düşüşle birlikte Konya çevrelerinde, gece saatlerinden sonra Niğde Karaman Aksaray çevrelerinde kar yağışlarının kuvvetli (5-20 santim), yüksek kesimlerde yer yer yoğun (20 santim üzeri) olması bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı ile birlikte karayolları ve geçitler başta olmak üzere kuvvetli buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.