Meteoroloji'den Konya için sıralı 3 tahmin: Yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı

Meteoroloji'den Konya için sıralı 3 tahmin: Yağmur, karla karışık yağmur ve kar yağışı

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü Konya için tahminlerini yayınladı. Geçtiğimiz haftadan bu yana beklenen net yağışları alamayan Konya için önümüzdeki 3 günde yağış olacak gibi görünüyor. İşte son tahminler.

Neredeyse 1 hafta boyunca bahardan kalma günler yaşayan Konya'da hava sıcaklığı hissedilir derecede azaldı. Kar yağışını yine bekleyen şehre yeni kar haberi Meteoroloji'den geldi.

ALACABEL'E KAR ARA VERMİYOR

Konya'yı Antalya'ya ve kıyı şeridine bağlayan yerlerden biri olan Akseki ilçesi Alacabel mevkiinde kar yağışı geceden bu yana aralıksız sürüyor. Ekipler tedbirsiz araçların geçişine izin vermezken Karayolları ekipleri her an tetikte bekliyor.

KONYA'YA YAĞIŞ SIRASIYLA GELİYOR

İki gündür aralıklarla yağmur yağan Konya'ya bugün yağmur tahmini var. Yüksek kesimlerinde kar görülen Konya'da şehir merkezi civarındaki dağlarda kar örtüsü çıplak gözle görülebiliyor. Saat 12:00'dan itibaren Konya genelinde yağmur yağması olası. Yağışın aralıklarla gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

konya-5-gunluk-tahminr.jpg

KAR YAĞIŞI SIRADA

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Konya'ya 12 Ocak Çarşamba günü karla karışık yağmur geliyor ve hava sıcaklığı 4 derece düşecek.

Perşembe günü ise Konya'da kar yağışı görülecek. Cuma günü ise Konya'da hava az bulutlu ve açık olacak. Ancak hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Cumartesi günü de Konya'da gece saatlerinde hava sıcaklığının eksi 9 derecelerde seyredeceği tahminlere yansırken aynı gün hava sıcaklığı en yüksek 4 derece olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.