Meteoroloji uyardı: Kavrulacağız

Meteoroloji uyardı: Kavrulacağız

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışlı havanın yarından itibaren ülkemizi terk edeceğini ve yüksek sıcaklıkların geleceğini duyurdu. Vatandaşlar yoğun sıcaklara karşı dikkatli olmalı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Şube Müdürü Şahin Şahbaz, yaptığı açıklamada, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda bugün son yağışların yaşanacağını belirtti. Şahbaz, "Yağışlı hava ülkemizi yarından itibaren terk ediyor" dedi.

Meteoroloji uyardı: Kavrulacağız

Geçtiğimiz hafta kuzey ve iç kesimlerde etkili olan kuvvetli yağışların ardından, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerindeki illerde yağışların sona ereceğini dile getiren Şahbaz, "Yerini sıcak bir havaya bırakıyor" diye ekledi.

Meteoroloji uyardı: Kavrulacağız

Yüksek Sıcaklıklar Bekleniyor

Şahbaz, yüksek sıcaklıkların yarından itibaren Türkiye genelinde etkili olacağını vurgulayarak, "Termometreler 30 derecenin üzerine çıkacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de mevsim normallerinin 8 ila 10 derece üzerinde sıcaklık beklenirken, diğer bölgelerde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkabilir" şeklinde konuştu.

Vatandaşlara Uyarı: Bol Bol Sıvı Tüketin

Şahbaz, yoğun sıcaklar nedeniyle vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bol bol sıvı tüketilmesi gerektiğini vurgulayarak, sağlıklı bir şekilde yaz sıcaklarını geçirmelerini önerdi.

Konya 5 Günlük Tahmin

5gun.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.