Meteoroloji uyardı.. İşte 3 Ocak hava durumu raporu:

Meteoroloji uyardı.. İşte 3 Ocak hava durumu raporu:

Bir çok ilde kar, sağanak yağmur ve fırtına bekleniyor. İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden itibaren Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinin karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, İstanbul, Kastamonu, Sinop, Çorum, Antalya'nın da aralarında bulunduğu bir çok il üst üste uyarı yaptı. İstanbul'da iki gün sürecek kar yağışı 3 Ocak'ta başlayacak, hava sıcaklıkları hissedilir derecede düşecek. Marmara ve Ege'de şiddetli rüzgar sıcaklıkları düşürecek. İç Anadolu’da parçalı ve çok bulutlu, bugün (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Konya, Karaman ve Niğde çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden alınan bilgiye göre Konya'da bugün, parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatlerde bölgenin güney kesimlerinin hafif kar yağışlı, bölgenin güney ve doğu kesimlerinin öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Konya'da hava sıcaklığında  önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği, rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

Öte yandan Konya'nın Hadim ilçesinde, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün (cuma) tatil edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlçemizde kar yağışı ve buzlanmadan dolayı ilk ve orta dereceli okullarda Cuma günü eğitime ara verilmiştir."

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Karaman ve Niğde çevreleri ile Balıkesir'in kuzey, Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Mersin, Adana ve Hatay kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimler ile Hatay çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Mersin, Adana ve Hatay kıyılarında beklenen sağanak yağışların, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI; Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Doğu Akdeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Karaman ve Niğde çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -2°C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -3°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA 0°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS -4°C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde İstanbul çevreleri ile Balıkesir'in kuzey ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

EDİRNE -3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 4°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

KIRKLARELİ -2°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 2°C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -3°C, 3°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 1°C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA 3°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nı batı ilçelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Mersin, Adana ve Hatay kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m²) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Adana ve Mersin kıyılarında kuzeydoğu, Hatay kıyılarında güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 7°C, 12°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 8°C, 16°C

Çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı

HATAY 7°C, 9°C

Çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

ISPARTA -1°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimlerinin (Düzce hariç) yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU -4°C, 5°C

Çok bulutlu

DÜZCE -1°C, 7°C

Çok bulutlu

KASTAMONU -4°C, 4°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde kıyı kesimleri yağmurlu

ZONGULDAK 2°C, 8°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, kıyı kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 2°C, 7°C

Çok bulutlu

SAMSUN 5°C, 9°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

TOKAT 1°C, 7°C

Çok bulutlu

TRABZON 6°C, 10°C

Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin (Ardahan ve Hakkâri hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM -9°C, -1°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

KARS -8°C, -2°C

Çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

MALATYA 1°C, 4°C

Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu

VAN -5°C, 3°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, genellikle yağmur ve sağanak, Diyarbakır çevreleri gece ve sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN 2°C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DİYARBAKIR 0°C, 5°C

Çok bulutlu ve yağmurlu, gece ve sabah ilk saatlerde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP 1°C, 4°C

Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 3°C, 9°C

Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE HAVA

Ege’de fırtına; Marmara ve Güney Ege’nin güneyi ile Batı Akdeniz’in açıkları ile Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgâr bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın sabah saatlerinden sonra 2 ila 4 (10-30 km/sa); Doğu Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın öğle saatlerinden sonra batısı güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinden itibaren 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Güney Ege’nin güneyi ile Ege açıkları sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0 m, Güney Ege’nin güneyi 1,5 ila 2,5m, Görüş: iyi, yağışta orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), açıkları ve doğusu 7 (60 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, yarın öğleden sonra doğusu güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga; 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Çok bulutlu, kar yağışlı, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :