Meteoroloji haritalar Konya'ya kar yağacağını gösteriyor

Meteoroloji haritalar Konya'ya kar yağacağını gösteriyor

En son geçtiğimiz ay yağan kar yağışı Konya'ya tekrar yağacak gibi görünüyor. Sabah saatlerinde kendini gösteren güneşle birlikte Konya sıcak bir gün geçirecek derken akşam saatlerine doğru sıcaklık çok hızlı düştü. Ardından tahminler değişti.

Konya'da geçtiğimiz Aralık ayında yağan kar yağışının ardından gözler Meteoroloji'nin tahminlerinden ayrılmadı. Uzun süreceği beklenen kar yağışı ise beklenenin aksine kısa sürdü ancak Konya'da hava sıcaklığı eksi 12 dereceye kadar düştü.

HAVA BİR ANDA SOĞUDU

Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşayan Konya'da hava sıcaklığı özellikle son haftada oldukça yüksekti. Bugün ise güneş Konya'yı sabah saatlerinden itibaren oldukça iyi ısıttı. Ancak ikindi saatlerinden itibaren şehirde soğuk hava dikkat çekti.

METEOROLOJİ KAR VAR DEDİ

Kısa yağmur geçişleri ve sıcak havalarla günlerini sürdüren Konya için Meteoroloji'den yeni tahmin geldi. Son yapılan raporlamalara göre Konya'ya kar geliyor. Bu konuda ise yabancı kaynaklarla Meteoroloji arasında ihtilaf var gibi görünüyor. Meteoroloji'ye göre Konya'ya kar Çarşamba gününden itibaren gelecek. Yabancı kaynaklara göre ise Pazar gününün yani yarın akşam saatlerinde kar yağışı geliyor. Burada ortak nokta ise günleri farklı olsa bile Konya'ya kar yağışının geleceği yönünde.

konya-5-gunluk-tahmin.jpg

SON TAHMİNLER

Meteoroloji İşleri'nin tahminlerine göre Konya'da yarın aralıklarla yağmur geçişleri olacak. Hava sıcaklığı ise 5 ila 13 derece arasında seyredecek.

Yabancı kaynakların haritalarında ise Konya'ya kar yağışı Pazar gününün ortalarından itibaren yüksek bölgelerde görülecek. Yine aynı kaynaklarda Konya merkezde yağmur geçişlerinin de gün sonunda görüleceği yönünde tahminler var.

konya-kar-tahmini-2.jpgkonya-kar-tahmini-4.jpg

Beyşehir, Seydişehir, Ereğli, Karapınar'ın bir bölümü ile Bozkır, Çumra, Akören, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ayrıca Karatay'ın güney kesimlerinin bir bölümünde 10 Ocak Pazartesi gününün ilk saatlerinde kar yağışları görülecek. Söz konusu yağışların Pazartesi gün ortasından itibaren de görülmesi ve 11 Ocak 2022 Salı gününe kadar sürmesi bekleniyor.

HAFTAİÇİNDE KONYA MERKEZDE

Kar yağışlarına dair yine yabancı kaynakların tahminlerine göre haftaiçinde Konya geneli için değerlendirilen bilgiler de mevcut. Meteoroloji'nin tahminlerine göre de Konya'da Perşembe günü hava sıcaklığının eksi 3 derecelerde seyretmesi bekleniyor.

ANTALYA-KONYA SINIRINA KAR YAĞDI | FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu üzerinde bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde kar yağışı başladı. Kar kalınlığı yer yer 20-30 santimetreye kadar ulaşırken ekipler çok sayıda iş makinası ile yolda biriken karı temizleme çalışması başlattı.

Saat 22.00 sıralarında başlayan ve halen devam eden yağış sebebiyle Karayolları Alacabel ekipleri de harekete geçti. Ekipler trafik akışında aksama yaşanmaması için yolda biriken karları temizliyor. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı ve yolun açık olduğu bildirildi.

Bölgede kar kalınlığının yer yer 20-30 santimetreye ulaştığı bildirilirken, Karayolları Alacabel ekibi çok sayıda iş makinesi ile kar kürüme ve tuzlama çalışması yaparak yolun trafiğe açık tutulmasını sağlıyor. Akseki Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri yolu kullanacak olan sürücülerin zincirlerini yanlarında bulundurmalarını istedi.

Memleket | ÖZEL HABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.