Meteoroloji Balkanlar'ın karı Konya'ya akacak diyor ve Çarşamba gününü işaret ediyor

Meteoroloji Balkanlar'ın karı Konya'ya akacak diyor ve Çarşamba gününü işaret ediyor

Son tahminler yayınlandı. Tahmin ve uyarı yayınlamaktan başı dönen Meteoroloji İşleri, son Konya tahminlerini de paylaştı. Kurumun internet sitesinde Konya için yine yağış görünüyor. Ama dış kaynaklar "tamam" diyor.

Son 4 günde oldukça iyi yağış alan Konya'da sevinç hakim. Üst düzey soğuklara bile şükreden Konya'ya Meteoroloji'den bir güzel haber daha var ancak bu tahmine şerh düşen tahminler de var.

Konya'nın yüksek kesimlerinde 2 metreyi bulan kar yığınları şehir merkezinde de hatırı sayılır şekilde şehir insanının özlemini dindirdi. Ulaşımda aksamaların yaşandığı Konya'da şehir merkezinde ana arterler 24 saat temizleniyor.

METEOROLOJİ ÇARŞAMBA DA KAR VAR DİYOR AMA

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Konya'ya Çarşamba günü de kar yağacak. En yüksek sıcaklığın eksi 5 derece olacağı Konya'da sabah erken saatlerde hava eksi 9 derece olacak. Nem oranının yüzde 82 olarak tahmin edildiği Konya'da Çarşamba gününün ilk saatlerinde en şiddetli halini alması bekleniyor.

konya-hava-tahminleri-carsamba.jpg

DIŞ KAYNAKLAR ONAYLAMADI

Bazı dış kaynaklı meteoroloji haritalarında Konya'da kar yağışının bu gece son bulacağı yönünde tahminler yer aldı. Çarşamba gün ortasında şehir merkezinde hafif geçişle yağışların son bulacağı tahmininde bulunan meteoroloji kaynakları Konya'yı Antalya'ya bağlayan yol üzerinde bulunan yüksek kesimlerde yağışların öğle saatlerinde çok şiddetleneceğini bildirdi.

Öte yandan Perşembe günü ise hava sıcaklığının bazı bölgelerde eksi 20 dereceyi bulacağını bildirildi.

hava-sicakligi-konya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum