'Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi' Konya Protokolünün İlgi Odağı Oldu

'Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi' Konya Protokolünün İlgi Odağı Oldu

Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, Konya protokolünün eşlerini ağırlayarak Geleneksel İslam Sanatları'nın zenginliğini sergiliyor.

Karatay Belediyesi, Destegül Kültür ve Sanat Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen "Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi," Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinlikleri kapsamında büyük ilgi gördü. Mevlana Kültür Merkezi'nde sergilenen eserler, Konya protokolünün eşleri tarafından ziyaret edildi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Dr. Ruhan Özkan, Konya Hava Savunma Tugay Komutanı Tuğgeneral Yusuf Diker’in eşi Kevser Diker, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut’un eşi Gül Karabulut ve diğer protokol üyeleri, serginin açılışını gerçekleştiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'nın eşi Şerife Kılca'nın ev sahipliğinde eserleri inceledi.

Sergi, Hüsn-i Hat, Tezhip, Minyatür ve Kalemişi teknikleriyle hazırlanan toplam 33 eseri içeriyor. Konya protokolünün eşleri, Destegül Güzel Sanatlar Merkezi Tezhip hocası Zeliha Yıldız'dan eserler hakkında detaylı bilgi alarak, sanatın ve kültürün birleşimini kutladılar.

Eserlerin sergilenmesine katkı sağlayan Karatay Belediyesi ve Destegül Kültür ve Sanat Derneği'ne teşekkür eden protokol üyeleri, serginin 17 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebileceğini belirttiler. "Mesnevi'den Gelenekli İslam Sanatları Sergisi," sanatseverleri ve kültür meraklılarını Mevlana Kültür Merkezi'nde ağırlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.