"Mesleki Eğitim ve Öğretim Yoluyla Rekabetçi Avrupa'ya Entegrasyon Projesi"

"Mesleki Eğitim ve Öğretim Yoluyla Rekabetçi Avrupa'ya Entegrasyon Projesi"

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, "Mesleki Eğitim ve Öğretim Yoluyla Rekabetçi Avrupa'ya Entegrasyon" adlı Erasmus+Stratejik Ortaklık Projesi'nin...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Çubuk ilçesinde, "Mesleki Eğitim ve Öğretim Yoluyla Rekabetçi Avrupa'ya Entegrasyon" adlı Erasmus+Stratejik Ortaklık Projesi'nin sonuçlarının sektör temsilcileri ve tarafların katılımlarıyla paylaşılmasını amaçlayan ikinci yaygınlaştırma etkinliği düzenledi.

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Düşünce Derneği Başkanı Şuayip Yaman, Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Taner Aşçı, çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda başkanları ve okul müdürleri katıldı.

Çubuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Üzüm, bizzat kurumları tarafından oluşturulan ve yürütülen projenin 5 ülkeyi ve 6 kurum ve kuruluşu bir araya getirdiğini söyledi.

Projelerinin sonuçlarının sektör temsilcileri ve tarafların katılımlarıyla paylaştıkları yaygınlaştırma toplantılarının ikincisini düzenlediklerini anlatan Üzüm, projelerinin odak noktasının mesleki eğitimde yenilik ve rekabetçilik olduğunu vurguladı.

Toplantıda ilçedeki tüm sektör temsilcilerine inovasyon ve rekabetçilik hakkında detaylı bilgi verileceğini aktaran Üzüm, şöyle konuştu:

"Hazırladığımız bu proje ile dünyada inovasyon ve rekabetçilik algısını araştırırken inovasyona liderlik eden ve bu sayede rekabetçilik güçlerini zirveye taşıyan ülkelerin bakış açılarını da araştırma şansı bulduk. Elde ettiğimiz sonuçları harmanlayarak hazırladığımız uluslararası makale ile deneyimlerimizi İspanya'da gerçekleştirilecek olan eğitim konferansında paylaşarak akademik camiaya küçük ama değerli bir katkı sunacağız. Yeni projemiz kapsamında da 20 öğrenci ve 4 öğretmenimiz İtalya ve Romanya'da otomotiv tamir ve bakımı alanında 2 hafta süre ile eğitim alacaklar. Öğrencilerimizin bu proje kapsamında yurt dışına çıkması ve orada staj eğitimi alması, yaşamları boyunca unutamayacakları bir tecrübe olacaktır."

Proje sorumlularından Çubuk Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Taner Aşçı da projenin detayları, amaçları ile ilgili sektör temsilcilerine bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :