Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepkiler

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepkiler

HÜDA PAR İstanbul İl Teşkilatı, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti

İSTANBUL (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İstanbul İl Teşkilatı, Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasını protesto etti.

Beşiktaş Büyükdere Caddesi'ndeki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan partililer, "Kudüs'ün özgürlüğü, ümmetin vahdetinden geçer" yazılı pankart açıp, "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Adem Aksu, 13 Temmuz Perşembe sabahı ibadet amacıyla camiye giden 3 Müslüman Filistinli'nin Mescid-i Aksa girişinde İsrail polisi tarafından şehit edildiğini hatırlattı.

Harem-i Şerif'in İsrail tarafından yaşanan olaylar bahane edilerek ibadete kapatıldığını belirten Aksu, "İnsan haklarını ihlal etmeyi ve uluslararası hukuku çiğnemeyi cüretkar biçimde alışkanlık haline getirmiş işgal rejiminin bu kararından dolayı Kudüs'teki Müslümanlar cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılamadılar." dedi.

Aksu, İsrail'in kararı sebebiyle 48 yıl sonra ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınamadığını dile getirerek, "Siyonist İsrail rejimi bununla da yetinmedi, Mescid-i Aksa'nın giriş kapılarına yerleştirdikleri dedektörlerle ibadet amacıyla mescide gelen Müslümanları ve cenaze namazı için getirilen naaşların bulunduğu tabutları arama zorunluluğu getirdi." diye konuştu.

Dünya Müslümanlarının "Siyonist emellere sahip İsrail'in bu zulmüne" karşı çıkmazsa İsrail'in Mescid-i Aksa'yı tamamen işgal edeceğini kaydeden Aksu, şunları söyledi:

"Hedef ve davaları İslam, cihat ve zulümden kurtuluş olan İslam ülkelerinin Müslümanlar arasındaki çekişme ve ihtilafları bir kenara bırakıp, Kudüs'ün özgürlüğüne yoğunlaşmalarını, siyonist İsrail'in ve haçlı zihniyetine sahip emperyalist ABD ve diğer işgalci devletlerin İslam coğrafyasından def edilmesini hedeflemelerini şiddetle istiyoruz. Kudüs'ün özgürlüğünün, ümmetin birliğinde olduğunu bir kez daha hatırlatıyor ve ümmeti birliğe davet ediyoruz."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :