Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’nın dış kapısında toplanan Filistinlilere müdahale ederek bir kişiyi gözaltına aldı

KUDÜS (AA) - İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’nın dış kapısında toplanan Filistinlilere müdahale ederek bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörleri kurulmasına karşı Aksa'nın Aslanlı Kapısı (El-Esbat) önünde toplanan Filistinlilere müdahale ederek bir kişiyi gözaltına aldı.

Mescid-i Aksa'nın iki kapısına metal arama dedektörleri uygulamasına karşı çıkarak toplanan yüzlerce Filistinli, gün boyunca vakit namazlarını Aksa surlarının dışında kılmaya devam etti.

İsrail polisi, cuma günü yaşanan olayların ardından kapattığı Mescid-i Aksa'nın kapılarını bugün kademeli olarak açmaya başlamış, kapılara da metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Aksa Vakfı Müdürü Ömer el-Kisvani ve Kudüs Yüksek Vakıf Konseyi Başkanı Şeyh Abdulazim Selheb'in de aralarında olduğu Müslümanların ekseriyeti, İsrail'in bu uygulamasını protesto ederek ve aranarak Aksa'ya girmeyi reddediyor.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :