Mescid-i Aksa’da normalleşme protestosu

Mescid-i Aksa’da normalleşme protestosu

İsrail'in Beyaz Saray'da Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile imzaladığı normalleşme anlaşması işgal altındaki Mescid-i Aksa'da protesto edildi

İsrail'in Beyaz Saray'da Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile imzaladığı normalleşme anlaşması işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da protesto edildi.

İsrail'in Beyaz Saray'da Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn ile imzaladığı normalleşme anlaşması işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da protesto edildi. Aksa'nın avlusunda toplanan Filistinliler, anlaşmanın hem Filistin meselesine hem de Mescid-i Aksa'ya ihanet olduğunu vurgulayarak, "İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan ülkeler haindir" yazılı pankart taşıdı. Filistinliler, "Mescid-i Aksa sadece özgür insanlar için', " Mescid-i Aksa yalnız değil" ve " Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Mescid-i Aksa'ya ihanet etti" sloganlar attı.

4.jpg

Öte yandan İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşma, 3 gün önce ABD Başkanı Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle imzalanmıştı. Anlaşma, Filistin'de başta olmak üzere çeşitli ülkelerde büyük tepkilere neden olmuştu.

Mescid-i Aksa’da normalleşme protestosu

Mescid-i Aksa’da normalleşme protestosu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :