Mesaiye 6 dakika egzersiz arası

Mesaiye 6 dakika egzersiz arası

İzmir Sağlık Müdürlüğü, masa başı iş yapan personelin sağlık sorunları yaşamaması için bilgisayar programı aracılığıyla çalışanlarına her gün 6 dakika zorunlu egzersiz yaptırıyor- Program, her gün 10.00 ve 15.00 saatlerinde bilgisayarları kilitliyor ve 3'

İZMİR (AA) - RAMAZAN ERCAN - İzmir Sağlık Müdürlüğünce, masa başında iş yapan ve spor yapmaya zaman ayıramayan çalışanları için hazırlatılan program aracılığıyla personeline 6 dakika zorunlu egzersiz yaptırılıyor.

İzmir Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı araştırmaya göre ölümlerin en önemli nedeni kalp hastalıklarının yaş, cinsiyet, genetik ve çevresel faktörler kaynaklı ortaya çıktığına işaret etti.

Çevresel faktörlere müdahale etmenin mümkün olduğunu, beslenme şekli ve hareketli bir yaşamın sağlanabileceğini dile getiren İzzetinoğlu, Sağlık Bakanlığının bu yıl belirlediği "Hareket Her Yerde" temasıyla bu konuya dikkatin çekildiğini ifade etti.

İzmir Sağlık Müdürlüğünde de bu tema kapsamında bir çalışma başlatıldığına işaret eden İzzetinoğlu, Müdürlük ile tüm bağlı birimlerdeki idari birimlerde masa başında iş yapanların spor, egzersiz yapma fırsatı bulamadığını, bu olanağı yaratmak için projeyi uygulamaya aldıklarını söyledi.

Bürolarda, idari yerlerde çalışan personeli biraz olsun harekete zorlayarak onların kaslarını, zihinlerini rahatlatmak için Sağlık Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğünün bir bilgisayar programı hazırladığını dile getiren İzzettinoğlu, şöyle konuştu:

"Program günde iki defa 10.00 ve 15.00'te bütün bilgisayarların masa üstünü kilitliyor. 3 dakika boyunca eklemlere, karın kaslarına, sırta faydalı esneme hareketleri, sakin bir müzik eşliğinde ekrandan gösteriliyor. Böylelikle hem bedenimizi hem de zihnimizi dinlendirmiş oluyoruz. Tüm personel, masa başında 3 dakika boyunca aynı saatte günde 2 defa zorunlu olarak hareket yapmış oluyor. Kimlerin egzersiz yapıp yapmadığı da IP üzerinden denetlenebiliyor."

- Sağlık Bakanlığına sunulacak

İzzettinoğlu, projeyi Sağlık Bakanlığına sunacaklarını, Bakanlığın da uygun görmesi durumunda birçok kurumda masa başı egzersizlerin başlayabileceğini belirtti.

- Çalışanlar uygulamadan memnun

İzmir Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü Arzu Adışen, uygulama ile masa başında çalışanların mutlaka yapması gereken hareketlerin hatırlatıldığını, sağlıklı yaşam için bunun bir teşvik olduğunu ifade etti.

Masa başında çalışanların bel, boyun fıtığı gibi hastalıklara yakalanma riskinin bulunduğunu, egzersizin bunu önlemede büyük önem taşıdığını dile getiren Adışen, uygulamadan çok memnun olduklarını anlattı.

Müdürlük çalışanlarından Zehra Genç de günde 6 dakika egzersiz yapmanın faydasını gördüğünü, yaptığı hareketlerden sonra çok rahatladığını belirterek, "Spor çok faydalı. Çok memnunuz uygulamadan. Egzersizler kolay ve fonksiyonel. Herkesin yapabileceği hareketler." diye konuştu.

Mesaiye 6 dakika egzersiz arası

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :