Mersin'deki orman yangını

Mersin'deki orman yangını

Anamur ilçesinde 3 gündür devam eden yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı- Mersin Orman Bölge Müdürü Yılmaz:- "Yangında ilk belirlemelere göre 200 hektar kızılçam ormanımız zarar gördü"

MERSİN (AA) - Mersin'in Anamur ilçesinde 3 gündür devam eden orman yangını kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarına geçilirken, ilk belirlemelere göre 200 hektar kızılçam alanı zarar gördü.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asmaca ile Yukarı Kükürt mevkileri yakınında 1 Temmuz'da çıkan ve dün kısmen kontrol altına alınan yangının tamamen söndürülmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını hatırlattı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan, sarp ve kayalık arazi nedeniyle müdahalede güçlük çekilen yangın için tüm ekiplerin seferber olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yangına, 5 helikopter, 2 uçak, 46 arazöz, 25 su tankı, 200 orman işçisi, 25 teknik eleman, 20 dozer ve greyder gibi iş makineleri ve 150 orman köylümüzle müdahale ettik. Çalışmalar son noktaya yaklaşmış durumda. Yangının etrafını çevirdik kontrol altına aldık ve soğutma çalışmalarına başladık." dedi.

Yılmaz, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek,, "Yangında ilk belirlemelere göre 200 hektar kızılçam ormanımız zarar gördü. Bizleri sevindiren herhangi bir can kaybının olmaması." ifadesini kullandı.

Mersin'in Anamur ilçesinde Asmaca mevkisindeki cumartesi günü ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyümüştü. Tedbiren bazı mahalleler boşaltılırken, yangın dün öğle saatlerinde kısmen kontrol altına alınmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :