Mersin'de şiddetli yağış

Mersin'de şiddetli yağış

Mersin kent merkezinde ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi- Anamur ilçesinde tarım alanları su altında kaldı

MERSİN (AA) - Mersin kent merkezinde ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

Kent merkezinde dün başlayan ve bugün etkisini arttıran yağışlar nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağışlardan en çok etkilenen yerlerden Anamur ilçesinde, su taşkınları nedeniyle trafikte aksamalar meydana gelirken, bazı ev ve iş yerleri ile tarım arazilerini su bastı.

Anamur Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 14 saattir devam eden etkili yağışlarda metrekareye 70 kilogram yağış düştü.

Yağmur suyuyla dolan ev ve tarım alanlarını inceleyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Türe, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece yarısı başlayan yağmurun şiddetini arttırdığını belirtti.

DSİ'ye ait su kanallarının taşmasıyla ilçe merkezindeki bazı iş yerlerinin zemin katlarında su baskınlarının yaşandığını aktaran Türe, şöyle devam etti:

"Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ile zemin katlardaki suları çektik. Fazla bir hasar yok ama bu şiddetli yağmur devam ederse biraz daha sıkıntı yaşayabiliriz. Çilek tarlalarının devamındaki kanallar tıkanınca su tarlalara girdi. Ekipler müdahale edince çilek tarlalarındaki sular çekildi. Mersin ve Erdemli'deki kadar değil ama biraz zarar oldu. Yağmur bu şekilde devam ederse biz de tedbirlerimizi arttıracağız."

Bozyazı Kaymakamı Hayati Taşdan da Gözce Mahallesi'nde bulunan ve zarar gören Gözsüzce köprüsünde incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşdan, "Su taşkını oldu. İlk önce tedbir amaçlı olarak trafiği hem Bozyazı hem de Aydıncık tarafından durdurduk. Köprü ayaklarıyla ilgili tereddüdümüz vardı. Karayolları ekipleri gelerek inceledi. Şu anda yol kontrollü olarak trafiğe tek taraflı olarak açıldı. Karayolları ekiplerinin çalışmasından sonra yol iki taraflı olarak açılacak ancak ekiplerimiz burada bulunarak trafiği takip edecekler." ifadelerini kullandı.

Gülnar ilçesinde de debisi artan dereler nedeniyle su taşkınları oluştu. Bazı tarım arazileri sular altında kalırken, Mut karayolu üzerindeki bir araçta mahsur kalan 4 kişi belediye ekiplerince kurtarıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :