Mersin'de şehitler ve Nizami için gıyabi cenaze namazı

Mersin'de şehitler ve Nizami için gıyabi cenaze namazı

Çukurca'da şehit olan 8 asker ile Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi lideri Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

MERSİN (AA) - Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 8 asker ile Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami Partisi Lideri Motiur Rahman Nizami için Mersin'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Türkiye Gençlik Vakfı Mersin Temsilciliği üyeleri, Muğdat Cami önünde cuma çıkışı toplandı. Gruptakiler, burada "Müslümanlar kardeştir", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı.

Vakfın Mersin Temsilcisi Okan Özer, yaptığı açıklamada, Çukurca'da şehit olan 8 askere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Bu tip saldırılarla masum insanların canına kastedilirken asıl hedefin, siyaset ve toplumun dizaynı olduğunu belirten Özer, "Ülkemiz ve toplum, korku ve panik havasıyla, kin ve nefret, acı ve gözyaşıyla nereye sürüklenmek isteniyorsa, bize düşen bunu görebilmek, aklıselimle hareket edebilmek ve her şeyden önemlisi tek vücut olduğumuzu, kardeş olduğumuzu göstermektir." dedi.

İslam coğrafyasındaki sıkıntıların bir benzerinin Bangladeş'te de yaşandığını ifade eden Özer, Nizami'nin haksız yere idam edildiğini söyledi.

Özer, "Nizami'nin idam edilmesinin, hukuk dışı bir karar olduğu açıktır. Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'ndeki yönetici ve üyelerine yeni idam cezaları verilmemesi, verilen idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın talepleri ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi, ülkenin normalleşmesine katkıda bulunacaktır." diye konuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı mensupları olarak yaşam ve mülkiyet hakkını, akıl ile nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istediklerini vurgulayan Özer, bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından Çukurca şehitleri ve Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :