Mersin'de oto dolandırıcılığı iddiası

Mersin'de oto dolandırıcılığı iddiası

Kiraladıkları lüks araçları motor ile şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen 4 şüpheliden biri yakalandı

MERSİN (AA) - Mersin'de bir lojistik firması adı altında değişik illerden kiraladıkları lüks araçları, motor ile şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ileri sürülen 4 şüpheliden biri gözaltına alındı.

Araç kiralama firmaları yetkililerinin, Y.A'ya (40) kiraladıkları araçların akıbetini bilmedikleri gerekçesiyle polise başvurması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.

Ekiplerin yaptığı araştırmada, merkez Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi'ndeki bir depoda, Y.A. ile M.A.G. (34), S.K. (42) ve H.S.Y'nin (30) satın aldıkları ağır hasarlı otomobillerin motor ve şasi numaralarını, kiraladıkları otomobillerin motor, şasi ve ruhsatlarına işledikleri, bu araçları da üçüncü şahıslara sattıklarını tespit etti.

Şüphelilerin sattıkları araçların üzerindeki GPS cihazlarını hareketli göstermek için bunları kiraladıkları başka otomobillere monte ettikleri, bu şekilde ilgili firmalara teslim edilen 3 araç üzerinde 19 GPS cihazı takılı olduğu belirlendi.

Düzenlenen operasyonda Y.A, gözaltına alındı. Depoda yapılan aramada parçalanmış araçlar, kodlama ekipmanları ve parça kesim işinde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Zanlıların 31 araç kiraladıkları, bunların 16'sının bulunduğu öğrenildi.

Diğer 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :