Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

Mersin'de çok sayıda ölü balık bulunması

CHP Mersin Milletvekili Atıcı, Tarsus ilçesinden Seyhan Nehri'nin denize döküldüğü noktadaki balık ölümleriyle ilgili sorumlularının bulunması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu- Atıcı: - "Geçen cuma günü yine toplu balık ölümlerinin a

MERSİN (AA) - CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Seyhan Nehri'nin Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktadaki balık ölümleriyle ilgili sorumluların bulunup cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Atıcı, Mersin Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tarsus ilçesinin sahillerine onbinlerce ölü balığın vurduğunun tespit edildiğini söyledi.

Balık ölümlerinden sonra bölgeye gidip araştırmalar yaptığını belirten Atıcı, son bir ay içerisinde balık ölümlerinin dört kez daha tekrar ettiğini aktardı.

Bu işin peşini bırakmayacaklarını ifade eden Atıcı, şöyle konuştu:

"Olaydan sonra yetkililer açıklama yapmaya başladı. Dediler ki 'Burada bizim sorumluluğumuz yok. Araştırıyoruz, sizlere sonucu ileteceğiz.' Biz de umutlanmıştık. 'Yetkililer uyandılar, umarız bir şeyler yapılır' demiştik. Bizim yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda adeta simsiyah akan, kanalizasyon ya da arıtmadan sonra gelen kollektör kanalı birden bire berrak akmaya başladı. Bu duruma sevindik. 'Balıklar öldü ama bundan sonra artık ölmez' dedik. Bir duyarlılık oluşturduğumuzu zannettik. Geçen cuma günü yine toplu balık ölümlerinin aynı bölgede rastlandığını bize ilettiler. Bu durumda uyarıdan söz anlamayan, uyarıdan dersini almayan yetkililer her kimse bunların bulunması ve en ağır şekilde cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusuna bulunmak üzere gelmiş bulunuyorum."

Çevrecilerin, Adana'dan başlayıp kilometrelerce giderek kanalın nasıl kirletildiğini, hangi kamyonların atık bıraktığını görüntülediğini ifade eden Atıcı, bu görüntüler ile basında çıkan haberleri de savcılığa delil olarak sunacağını kaydetti.

Atıcı, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :