Mersin'de araçtan düşen köpek öldü

Mersin'de araçtan düşen köpek öldü

Anamur ilçesinde kamyonla Antalya'ya götürüldüğü sırada kasadan düşerek bir süre sürüklenen köpek öldü- Araçta bulunan 13 köpek barınakta koruma altına alındı

MERSİN (AA) - Mersin'den kamyonla Antalya'ya götürülen bir köpek kasadan düşerek öldü, araçta bulunan 13 köpek koruma altına alındı.

Anamur Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ali Kubilay Erdal, dernek binasında yaptığı basın açıklamasında, 14 köpeğin sağlıksız bir şekilde kamyonla nakledildiğini söyledi.

Bu esnada bir köpeğin araçtan düşüp sürüklendiğini ve öldüğünü aktaran Erdal, şunları söyledi:

"Aracın jandarma tarafından durdurulmasından sonra biz de olay yerine gittik. Köpekler Mersin'den Antalya'ya sağlıksız ve güvensiz bir şekilde, yemsiz, susuz taşınıyordu. Hayvan nakillerini düzenleyen yönetmeliğe göre sürücü ve bakıcı yeterlilik belgesi, nakliyeci yetki belgesi ve nakil aracı onay belgesi alma zorunluluğu olmasına rağmen bu belgelerin hiçbiri yoktu. Bu yüzden köpeklerin alıkonulmasını talep ettik. Bu talebimiz üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından 13 köpek teslim alınarak barınağa götürüldü. Arkadaşlarımız da orada köpeklerin bakımıyla ilgilendi. Şu anda köpeklerin sağlığı iyi durumda."

Erdal, araçta bulunan köpeklerin iyi eğitimli, sağlıklı ve aşı karneli olduklarını ifade ederek, "Biz kavga için yetiştirildiğini düşünmüştük ancak öyle olmadığını gördük." dedi.

Olayla ilgili olarak kamyon şoförüne trafik yönünden 700 lira ceza kesildiğini belirten Erdal, devam eden adli sürecin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :