Merkez Bankası Politika Faizini Yüzde 45'te Sabit Tutma Kararı Aldı

Merkez Bankası Politika Faizini Yüzde 45'te Sabit Tutma Kararı Aldı

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu politika faizini yüzde 45'te sabit tuttu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun bugünkü toplantısında politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit bırakma kararı aldı. Karar metninde, ocak ayında aylık enflasyonun ana eğilimindeki artışın, zamana-bağlı fiyat ve ücret güncellemeleriyle gerçekleştiği belirtildi. Yakın döneme ilişkin göstergeler, yurt içi talepteki dengelenmenin devam ettiğini gösterdi.

Metinde ayrıca, enflasyon beklentileri ile fiyatlama davranışlarının yakından takip edileceği vurgulanırken, politika faizinin belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri tahmin aralığına yaklaşana kadar mevcut seviyede tutulacağı ifade edildi. Ancak, enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi halinde para politikasının sıkılaştırılacağı belirtildi.

Kurul ayrıca, parasal sıkılığı desteklemek amacıyla likidite gelişmelerinin yakından takip edileceğini ve gerektiğinde sterilizasyon araçlarının etkin bir şekilde kullanılacağını da ifade etti. Kararda, politika kararlarının öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alınacağı vurgulanarak, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda tüm araçların kararlılıkla kullanılacağı belirtildi.

Bu kararın, Türk lirasının reel değerlenme sürecine katkı sağlaması ve enflasyonun orta vadede yüzde 5 hedefine ulaşmasına yardımcı olması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.