Meram'ın kültür mirası yeniden canlanıyor

Meram'ın kültür mirası yeniden canlanıyor

Konya'nın Meram ilçesinde açılan Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi, ilçenin zengin tarih ve kültür mirasını gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adım olarak görülüyor.

Konya'nın merkez Meram ilçe Belediyesi, ilçenin köklü kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve misafirlerine görseller ve etkinliklerle sunmak amacıyla "Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi"ni hayata geçirdi. Müzenin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Meram'ın kültür mirası yeniden canlanıyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Dutlu Caddesi üzerinde kurulan müzenin önemini vurgulayarak, ilçenin kültürünü, sanatını ve değerlerini bugüne taşımak ve geleceğe aktarmak amacıyla böyle bir adım attıklarını belirtti. Başkan Kavuş, müzenin, Türk-Anadolu medeniyetinin yüksek değerlerini, kültür sanat hazinelerini ve insan kaynağını gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığını ifade etti.

Müzenin içeriği hakkında bilgi veren Başkan Kavuş, etnografik içerikli projenin, Meram insanının yaşam dönemlerini yansıttığını ve toplumsal törenleri etnografik malzemeler ve canlandırmalarla ziyaretçilere aktaracağını belirtti. Müze aynı zamanda ziyaretçilere, tandırda ekmek yapma, bağ bozma, şepit açma gibi etkinliklere katılma imkanı sunacak.

Meram'ın kültür mirası yeniden canlanıyor

Törene katılan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, müzenin kültürel değerlerin yeni nesillerle buluşturulması ve Konya kültürünün tanıtılması açısından önemli bir proje olduğunu vurguladı.

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve ekibini tebrik ederek, müzenin ilmek ilmek dokunmuş bir yatırım olduğunu ifade etti. Müze, Konya'nın turizm potansiyelini daha da artırarak şehre yeni bir soluk getireceği düşünülüyor.

Meram'ın kültür mirası yeniden canlanıyor

Törende konuşan diğer isimler arasında Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, müzenin önemine vurgu yaparak Meram ve Konya'ya hayırlı olması temennisinde bulundular.

Meram Şehir ve Yaşam Kültürü Müzesi'nin açılışına, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve şehrin sanat kültür camiasının önde gelen isimleri de katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler