Meram'ın incisi 'Tarihi Meram Çay Bahçesi' yenileniyor

Meram'ın incisi 'Tarihi Meram Çay Bahçesi' yenileniyor

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, şehrin en özel noktalarından biri olan tarihi "Meram Köprüsü" etrafına değer katacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, tarihi Meram Köprüsü etrafında yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kavuş, "Çalışmalar bittiğinde tarihi Meram Çay Bahçesi küllerinden yeniden doğacak" dedi. Belediye tarafından başlatılan bu çalışmaların süreci ve durumu hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Konya'nın Simgesi Meram Köprüsü

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şehrin en çok bilinen ve sevilen bölgelerinden biri olan tarihi Meram Köprüsü etrafında yeşil dokuyu bozmadan Meram Çay Bahçesi'nin yenilenerek tekrar hizmete sunulacağını belirtti. Başkan Kavuş, "Bu bölgeyi Meramlı ya da Konyalı olup da bilmeyen yoktur. Bunun ötesinde başka şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın da Konya denince ilk aklına gelen yerlerden biri burasıdır" diye konuştu.

Meram'ın incisi 'Tarihi Meram Çay Bahçesi' yenileniyor

Nostaljik Anılar Yeniden Canlanacak

Geçmişte şehrin en popüler noktalarından biri olan Meram Çay Bahçesi'nin yeniden canlandırılması hedefleniyor. Başkan Kavuş, "Eskiden yaz aylarında çocuklar her gününü burada geçirir, hemşehrilerimiz çayını, kahvesini içer, görkemli, büyük, yeşil ağaçların altında nefes alır, pikniğini yapar ya da gözlemesini, sac böreğini yer, günün, haftanın yorgunluğunu burada atardı" dedi. Kavuş, bu alanı eski ihtişamlı günlerine döndürmek amacıyla başlattıkları çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirtti.

Eski Günlere Dönüş

Bölgenin yenilenmesine neden ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Başkan Kavuş, "Belediyemize ait pek çok mekanımız var. Bunları üç yıl gibi kısa bir zaman içinde marka haline getirmeyi başardık. Ama burası Meram için en özel noktalardan biri. Eski görkemli günlerine geri dönmesi şehrimiz ve ilçemiz adına çok önemli. Büyük, küçük tüm hemşehrilerimiz yılın her günü buraya gelip nostaljik masa ve sandalyelerde oturup, renkli lambaların süslediği ağaçların altında neşeli ve huzurlu saatler geçirsinler, eskiyi yad etsinler istedik" dedi.

Meram'ın incisi 'Tarihi Meram Çay Bahçesi' yenileniyor

Meram'a Yeni Bir Soluk

Başkan Kavuş, "Güzelliği kadar maliyetleri bakımından da hemşehrilerimizin hoşuna gideceğini düşündüğüm bu düzenlemenin ilçemize ve şehrimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. Yenilenen Meram Çay Bahçesi, Konya ve Meram halkına nostaljik anlar yaşatacak ve eski günlerin anılarını yeniden canlandıracak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.