Meram’da Sevgi Dolu Buluşma: DOSD Meram’dan Unutulmayacak Piknik

Meram’da Sevgi Dolu Buluşma: DOSD Meram’dan Unutulmayacak Piknik

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan DOSD Meram, öğrencileri ve ailelerini Dutlu Millet Bahçesi’ndeki piknikte buluşturdu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte özel çocuklar gönüllerince eğlendi.

Meram’da down sendromlu bireylere üç yıldır eğitim, sosyal yaşam ve dayanışma alanlarında destek veren DOSD Meram, anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Dutlu Millet Bahçesi’nde düzenlenen geleneksel piknik programı, özel öğrencileri, ailelerini, eğitimcileri ve kent protokolünü aynı sofrada buluşturdu.

Gün boyunca neşeli anların yaşandığı organizasyonda çocuklar arkadaşlarıyla oyunlar oynadı, müzik eşliğinde dans etti ve yazın tadını doyasıya çıkardı.

Renkli Aktivitelerle Eğlence Doruğa Ulaştı

Özel çocuklar için titizlikle hazırlanan programda yok yoktu. Yüz boyama etkinlikleriyle renkli karakterlere bürünen minikler;

  • Şişme oyun parkurlarında enerjilerini attı,

  • Ahşap oyunları ve spor aktiviteleriyle keyifli vakit geçirdi,

  • Palyaçoların gösterileri ve yarışmalarla gelip geçen her dakikayı kahkahalarla doldurdu.

Etkinlik boyunca ortaya çıkan sıcak atmosfer, DOSD Meram ailesi arasındaki bağları daha da güçlendirdi.

Konya Protokolünden Özel Çocuklara Tam Destek

Piknik alanında heyecan ve sevgi selinin tavan yaptığı anlar ise Konya Valisi İbrahim Akın ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un alana gelişiyle yaşandı. Öğrenciler, protokol üyelerini büyük bir sevinçle karşılayarak sarıldı.

Çocukların bu samimi ilgisine kayıtsız kalmayan Vali Akın ve Başkan Kavuş, oyunlara katılarak miniklerin mutluluğuna ortak oldu. Program sonunda öğrenciler, kendi emekleriyle hazırladıkları ebru sanatı çalışmalarını davetlilere hediye etti.

"Üç Yılda Koca Bir Ağaç Olduk"

Etkinlikte konuşan DOSD Meram Dernek Başkanı Mehmet Munlafalıoğlu, üç yıl önce dikilen fidanın bugün dev bir ağaca dönüştüğünü belirterek, kurumların ve hayırseverlerin desteğine teşekkür etti.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise çocukların sevgisini "saf ve güzel bir sevgi" olarak nitelendirip, merkez bünyesinde spor, istihdam ve aile odaklı yeni projelerin büyüyerek devam edeceğini müjdeledi.

Konya Valisi İbrahim Akın da dayanışmanın önemine dikkat çekerek, "Bu iş gönül işi. Çocuklarımız ve ailelerimiz bize birer emanettir" ifadelerini kullandı.

Protokol üyeleri, eğitimciler ve hayırsever iş insanlarının katılımıyla gerçekleşen program, hep birlikte yenilen yemeğin ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından neşeyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.