Meram’da MEGA Projesi ile Eğitim Dönemi Sona Erdi

Meram’da MEGA Projesi ile Eğitim Dönemi Sona Erdi

Meram Gelişim Akademisi kapsamında düzenlenen "Doğa Okulu" ve "Trafik Eğitimleri" 2023-2024 dönemini tamamladı. Eğitimlere katılan on binden fazla öğrenci, trafik kuralları ve doğa hakkında hayati bilgiler edindi.

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen Meram Gelişim Akademisi (MEGA) çerçevesinde düzenlenen "Doğa Okulu" ve "Trafik Eğitimleri" programları, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemini başarıyla tamamladı. Bu projelerle, on binden fazla öğrenci teorik ve pratik eğitimlerle trafik kuralları ve doğa bilinci konularında bilgi sahibi oldu.

Meram’da MEGA Projesi ile Eğitim Dönemi Sona Erdi

İlkokul Öğrencileri İçin Özel Programlar

MEGA kapsamında, ilkokul 3. sınıf öğrencileri için düzenlenen "KOP Doğa Okulu" ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik "Trafik Eğitimi" programları büyük ilgi gördü. 2023-2024 döneminde, Meram'da bulunan 68 okuldan 4 bin 798 dördüncü sınıf öğrencisi, Berlika Parkı'nda gerçekleştirilen trafik eğitimlerine katıldı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen bu eğitimlerde, öğrenciler teorik bilgileri konferans salonlarında öğrendikten sonra, pratik bilgileri akülü araçlarla açık alanda pekiştirdi. Eğitimlerin sonunda tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Meram’da MEGA Projesi ile Eğitim Dönemi Sona Erdi

Doğa Okulu ile Doğa Bilinci Kazandırıldı

Bu dönem içinde KOP Doğa Okulu eğitimlerine Meram genelindeki 69 okulun 3. sınıf öğrencileri katıldı. Doğa Okulu'ndan toplamda 7 bin 145 öğrenci faydalandı. Öğrenciler, uygulamalı eğitimler ve doğa yürüyüşleri sayesinde yaşadıkları çevreyi yakından tanıma fırsatı buldu ve doğa bilinci kazandı.

Meram’da MEGA Projesi ile Eğitim Dönemi Sona Erdi

MEGA Projesi ile Geleceğe Yatırım

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, MEGA projesinin teorik ve pratik eğitimlerle Meram’ın yeni nesline yeni ufuklar açtığını belirtti. Başkan Kavuş, Berlika Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleştirilen "Trafik Eğitimleri" ve Meram Millet Bahçesi'nde sunulan "KOP Doğa Okulu" hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çocuklarımız için hayati önem taşıyan trafik eğitimlerimizin ve onlara doğayı tanıtan, sevdiren Doğa Okulu'muzda bir eğitim yılının daha sonuna geldik. Çocuklarımız, hem eğlendiler hem de öğrendiler. Hayatları boyunca unutmayacakları bilgiler edindiler. Bu eğitimlerin hem çocuklarımız hem de aileleri için öneminin farkındayız. Bu sebeple proje önümüzdeki yıllarda da gelişerek, büyüyerek devam edecek. Tüm çocuklarımızın iyi bir tatil geçirmelerini temenni ediyor, hayatları boyunca başarılar diliyorum."

Meram Gelişim Akademisi (MEGA), sunduğu geniş kapsamlı eğitim programları ile Türkiye'de örnek bir eğitim projesi olarak dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.