Meram'da Kosova Camii hizmete açıldı

Meram'da Kosova Camii hizmete açıldı

Meram Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kosova Camii, törenle hizmete açıldı

KONYA (AA) - Meram Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Çaybaşı Mahallesi’ndeki Kosova Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, açılışta yaptığı konuşmada, ilçedeki tarihi yapıların ön plana çıkarılması ve korunması için restorasyon çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

İki yıllık süreçte tarihi konaklar ve mescitlerle birlikte çok sayıda yapıyı restore ederek Meram'a kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Toru, İslam toplumları için camilerin büyük önemi olduğunu, sosyal ve kültürel altyapıların camilerde ve onların etrafında yer alan külliyelerde şekillendiğini dile getirdi.

İslam toplumlarında yaşantının daima cami eksenli kurulduğunu ifade eden Başkan Toru, şunları kaydetti:

"Ecdadımız, yerleştikleri her yerde önce cami yapmakla işe başlamışlar sonra caminin etrafına medreseler, hanlar, hamamlar ve çarşılar yaparak daima camiyi merkez edinmişlerdir. Göreve geldikleri günden bu yana sadece ilçenin imarı için değil sosyal ve kültürel dokusunu korumanın ve geliştirmenin yanı sıra ilçenin manevi havasının da muhafazası ve geliştirilmesi için gayret gösterdik. 417 bin liraya mal olan Kosova Camimiz, Osmanlı'nın son döneminde yapılmış ve Cumhuriyetin ilk yıllarında inşa edilmiş bir vakıf eseri olup 240 metrekare kullanım alanına sahiptir."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından caminin açılışı gerçekleştirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :