Meram’da her doğan için bir fidan dikilecek

Meram’da her doğan için bir fidan dikilecek

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hedeflerinin her bir Meramlı için bir fidan olduğunu belirterek, projenin bu hedefin ilk basamağı olduğunu kaydetti.

 

 Meram Belediyesi tarafından ‘Her doğan bir fidan’ adıyla yeni bir çalışma başlatıldı. Proje kapsamında ilçe genelinde doğan her yeni bebek için bir fidan dikilecek. Çalışma, Meram Belediyesi’nin ‘İyi ki doğdun bebek’ projesi ile birlikte yürütülecek. meram.bel.tr adresindeki ‘İyiki doğdun bebek’ bölümüne kaydı girilen bebek hem çeşitli hediyelerle hemde kendi adına dikilen fidanla dünyaya merhaba diyecek.      

 

YENİBAHÇE MAHALLESİNDE 70 BİN M²’LİK BİR ALANDA 10 BİN FİDAN DİKİLECEK

 

Bu amaçla ilk etapta Yenibahçe Mahallesinde 70 bin m²’lik bir alan hazırlandı. Yaklaşık 10 bin fidanın toprakla buluşturulmasının hedeflendiği bölgeye ilk çam ağacını da tüm Meramlılar adına Başkan Mustafa Kavuş dikti. Meram’da aramıza yeni katılan bebeklerin “Her Doğan Bir Fidan Projesi” ile karşılanacağını ifade eden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Meram’da dünyaya gözlerini açan her bir yavrumuz için bir fidanı özel olarak oluşturduğumuz bu alanda isimlerinin asılı olduğu bir künyeyle toprakla buluşturacağız” diye konuştu.Proje ile ağaç ve orman sevgisi kazandırmak, vatandaşların çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak ve yeşil alanın artırılması yönünde farkındalığı artırmak amacı taşıdıklarını ifade eden Başkan Kavuş, “Burada dikilen her fidan, çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Adına dikilen ailenin bir parçası olarak bu farkındalığı sağlamayı hedeflediğimiz bu proje geleceğimizi ve doğamızı kurtarmak  adına atılan önemli adımlardan biri olacak” dedi.

 

BAŞKAN KAVUŞ; “GÖNLÜMÜZDE YATAN HER BİR MERAMLI İÇİN BİR FİDAN”

 

Sadece bu proje ile değil, Meram’ın dillere destan güzelliğine yeniden kavuşabilmesi adına ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerinin altını çizen Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Havası, suyu, toprağı, yeşiliyle Meram’ı eski ihtişamlı günlerine yeniden döndürmek, hemşehrilerimize burada yaşamanın ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşatmak bizim belediye olarak en önemli görevlerimizden biridir.Gönlümüz asıl, yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı Meram’da her bir hemşehrimiz için bir fidanı toprakla buluşturarak kişi başına düşen yeşil alan miktarını kat be kat artırmayı arzu ediyor. Bu bizim uzun soluklu hedefimiz. Başladığımız projede bunun ilk basamağı olacak inşallah. İmkanlar el verdiği sürece, sadece biz değil toplumun diğer dinamiklerini harekete geçirerek ve devletin diğer kurumlarıyla ortak hareket ederek bu hedefe ulaşmanın gayretinde olacağız” 

Başkan Kavuş fidanı toprakla buluşturmasının ardından fidan dikiminde çalışan personeline özverileri için teşekkür ederek tatlı ikram etti.

5-124.jpg

7-077.jpg

10-040.jpg

 

 

Etiketler :