Meram'da Fiyat Etiketi Denetimleri Başladı

Meram'da Fiyat Etiketi Denetimleri Başladı

Konya'nın Meram ilçesinde, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren Fiyat Etiketi Yönetmenliği kapsamında Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi işyerlerinde fiyat etiketi denetimlerine başladı.

Konya'nın Meram ilçesinde, 1 Ocak itibariyle hayata geçen Fiyat Etiketi Yönetmenliği kapsamında Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla denetimlere hız verdi. İlçe genelinde bulunan lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri hizmet veren işyerlerini denetleyen ekipler, Fiyat Etiketi Yönetmenliği'nin sorunsuz bir şekilde uygulanması için titiz bir çalışma yürütüyor.

Meram'da Fiyat Etiketi Denetimleri Başladı

Meram Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında işyeri sahiplerini Fiyat Etiketi Yönetmenliği'nin ayrıntıları konusunda bilgilendiriyor. Denetimlerde özellikle işletmelerin fiyatları gösteren belgeleri, giriş kapısının önünde ve hizmet sunulan masaların üstünde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir şekilde konulması konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca, Ticaret Bakanlığı'nın yönetmelikte gerçekleştirdiği değişikliklerin 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte denetimlerin sıkı bir şekilde yürütülmeye başlandığı belirtiliyor.

Meram'da Fiyat Etiketi Denetimleri Başladı

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kanunlar çerçevesinde belirlenen tüm görevlerimizi titizlikle yürüttüğümüz gibi, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin yürürlüğe giriş tarihi olan 1 Ocak 2024 itibariyle bu yöndeki denetimlerimizi sıkı bir şekilde yürütmeye başladık. Denetimlerimizde vatandaşlarımızı korumak, bilinçli alışveriş yapmalarını sağlamak için yönetmeliğe hassasiyetle yaklaşan işyerlerine teşekkür ediyoruz. Denetimlerimiz aynı yoğunlukta devam edecek" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.