Meram’a dev sağlık yatırımı! Konya'nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak

Meram’a dev sağlık yatırımı! Konya'nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak

Konya'nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımı Meram Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi'nin temeli dualarla atıldı. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram'ın son 1 aydır tarihi süreçlerinden birini daha yaşadığını vurguladı

Konya'nın Meram ilçesi dev bir sağlık yatırımı daha kazandırılıyor. Konya'nın en büyük ağız ve diş hastanesi olacak sağlık yatırımının temeli bugün atıldı.

Tamamlandığında Konya'nın en büyüğü olacak Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi'nin temeli Meram'da düzenlenen törenle atıldı. Törende yaptığı konuşmada Konya'ya yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımları hakkında bilgiler veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, başta 50 ünitlik olarak planlanan ağız ve diş sağlığı merkezinin Bakan Fahrettin Koca'nın tensipleriyle 20 çocuk üniti, 2 ameliyathane ve ameliyat öncesi ve sonrası hizmet verecek 10 yatak ilavesiyle ağız diş hastanesi rolüne çevrildiğini kaydetti.

meramsaglik-2.jpg

Meram'a kazandırılan hastanenin tamamlanmasıyla diğer sağlık hizmetlerinde olduğu gibi ağız diş sağlığı hizmetlerinde de Konya'nın çok önemli bir seviyeye geleceğine vurgu yapan Koç, "Özellikle sağlık tesislerinde kolay ulaşılabilirlik çok önemli. Sağlıkta Konya modelinin önemli taşlarından biri olacak olan bu yatırımımıza Meram Belediye Başkanımız Mustafa Kavuş'un Belediyeye ait sağlık alanı olan 6 bin 448 metrekare arsa tahsisiyle Meram ve Karatay ilçelerimizin rahatlıkla hizmet alacağı bu güzel eseri ilçemize kazandırmış oluyoruz. Bin 773 metrekare oturum alanı ve 12 bin 801 metrekare kapalı alanı olan 4 katlı olarak planlanan hastanemizde diş ünitlerimiz tekli veya ikili olarak dizayn edilmiştir. 27 Ocak 2023'te ihalesi yapılan ve Mayıs 2023'te yer teslimi yapılan inşaatımızın Ekim 2024'te bitirilmesi planlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Meram’a dev sağlık yatırımı

"MERAM YATIRIMLARDA TARİHİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR"

Meram'ın son 1 aydır tarihi süreçlerinden birini daha yaşadığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bu süreçte ilçeye üst üste kazandırılan yatırımları hatırlatarak Meram'ın bu süre zarfında imardan 18. madde uygulamalarına, altyapıdan spora, sağlıktan eğitime, yeşilden ulaşıma, hayatın tüm alanlarında tarihi bir dönüşüme sahne olduğuna vurgu yaptı.

Bu tarihi hamlelerin bir parçası olan Ağız Ve Diş Hastanesinin Meram'a kazandırılarak önemli bir yatırımın daha altına imza atıldığını belirten Başkan Kavuş, "Biz de, "Her şeyin başı sağlıktır. Hizmetin de başı sağlıktır" diyerek eski adıyla Aksinne yeni ismiyle Pirebi Mahallesi'nde bulunan 6 bin 448 metrekarelik bu arsayı hastane yapılması için bakanlığımıza devrettik. Temeli atılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilçemizdeki 2. kamu hastanesi olacak. Hemşehrilerimizin hizmete daha kolay ulaşabilmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu noktada emeği geçen herkese ve gösterdiği hassasiyetten dolayı değerli Bakanımız Fahrettin Koca'ya özellikle şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

meram.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da temeli atılan Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin Konya Modeli Belediyecilik ve Konya Modeli Yatırım anlayışının en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise Konya'da tam anlamıyla bir sağlık seferberliğinin devam ettiğine vurgu yaptı. Bakanlığın, belediyelerin, hayırseverlerin ve teşkilatların büyük bir özveriyle yatırımlara imza attığını belirten Başkan Pekyatırmacı, bugün de şehrin bu özverilerin güzel bir örneğine şahitlik ettiğini ifade etti.

Meram’a dev sağlık yatırımı

Atılan temelin Konya'ya ve Meram'a hayırlı olmasını temenni eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da projenin her yönüyle şehir ve Meram adına çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bir şeyin altını özellikle çizmek istiyorum. İşte Konya farkı burada. Valimizin başkanlığında bakanlıklarımızın temsilciliklerini başarıyla yürüten kamu yöneticilerimizin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı riyasetindeki tüm belediyelerimiz ve belediye başkanlarımız, diğer taraftan ise hayırseverler ve STK'lar hatta bu şehirde yaşayan herkes tek yürek" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'nın ve Meram Belediyesi'nin işbirliğinde Konya'ya çok kıymetli bir eserin daha kazandırılacağını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin tüm Konya'ya hayırlı olmasını diledi

meramsaglik-3.jpg

"BAŞKAN KAVUŞ'UN HİZMET HEYECANI MERAM'A BİR ESER DAHA KAZANDIRDI"

Bireysel ve toplumsal kalkınmanın en önemli ölçütlerinden birisinin de sağlık hizmetinde gelinen nokta olduğunu hatırlatan Vali Vahdettin Özkan ise, "Bu ölçüt, ülkenin hem fiziki hem tıbbi altyapısı hem de nitelikli insan gücüyle ölçülüyor. Hem bakanlığımız hem belediyeler hem de özel sektör bu altyapıyı iyileştirmek aynı zamanda iyi ve nitelikli hekimler yetiştirmek için ortaya ciddi, nitelikli performans koyuyor. Bu vesile ile sağlık alanında yapılan değerli tüm yatırımlar için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetimize şehir olarak müteşekkiriz. Belediyelerimizin bu noktadaki şevk ve heyecanına da değinmeden geçmeyeceğim. Özellikle Mustafa Kavuş başkanın heyecanı, bu yatırımın doğmasına ve hızlanmasına vesile oldu. Arsanın temini ve süreci hızlandırması için koşturdu. Meram'da bu noktadaki ihtiyacı sürekli gündemde tuttu. İşte bugün de onun heyecanının bir meyvesini daha müşahede ediyoruz. Hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Konya'nın Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Hastanesi'nin temeli atılırken, protokol üyeleri alanda incelemelerde bulundu. Temel atma törenine İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Konya Defterdarı Ali Yıldırım, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, belediye meclis üyeleri, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Hamdi Demir, muhtarlar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar da katıldı.

meramsaglik-1.jpg

Meram’a dev sağlık yatırımı

Meram’a dev sağlık yatırımı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.